Foto: Dalibor Tonković

U petak 8. jula u Zaječaru će biti održana promocija knjiga „Deca zla“ i „Ostrvo pelikana“ sudije Miodraga Majića. Početak promocije zakazan je za 20 časova a održaće se u prostoru bivšeg kafića „Enigma“ u ulici Timočke Bune broj 63.

Ovo je savršena prilika za čitaoce da ostvare lični kontakt s autorom i da porazgovaraju o romanima koji su izazvali pažnju javnosti u čitavom regionu.

O AUTORU
Miodrag Majić je sudija Apelacionog suda u Beogradu. Tokom dosadašnje karijere, bio je sudija i predsednik Prvog opštinskog suda u Beogradu, kao i tužilački saradnik i pomoćnik. Od 2009. do 2012. godine predstavljao je i zastupao Republiku Srbiju pred Međunarodnim krivičnim sudom.
Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu doktorirao i magistrirao u oblasti krivičnog prava. Autor je većeg broja knjiga i članaka iz oblasti krivičnog i međunarodnog krivičnog prava i učestvovao je u izradi značajnih zakona u krivičnopravnoj oblasti (ZKP, Zakon o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, Zakon o oduzimanju imovine stečene krivičnim delom itd.).
Član je Upravnog odbora i jedan od osnivača Centra za pravosudna istraživanja (CEPRIS). Dobitnik nagrade „Vitez poziva” (2016), priznanja „Balkan Heroes” (2018), nagrade „Verica Barać” (2019) i nagrade „Doprinos godine Evropi” (2019). Pored prava voli književnost, fotografiju, muziku, logiku…
Deca zla

Bestseler, koji je za godinu i po dana pročitalo skoro trideset hiljada ljudi!

U središtu romana nalazi se dramatično ubistvo, a potraga za počiniocem biće samo okidač za niz drugih događaja koji će otkriti da je reč o zločinu strasti, osvete, opomene i simbolike.

Kako pronaći krivca u svetu u kom je istina izobličena, a prošlost junaka utkana u njihovu sadašnjost neraskidivim nitima zla? Nikola Bobić, beogradski advokat, pokušaće da pronađe odgovor na to pitanje, ni ne sluteći da će ga odgovor zauvek promeniti.

Ova priča tiče se svih nas, jer ćemo u njoj pronaći obrise naše društvene stvarnosti, ali, što je još važnije, pronaći ćemo izgubljeno zrno nade – čak i u društvenom sistemu duboko ogrezlom u korupciju ima mesta za heroje.

Ostrvo pelikana

Posle romana Deca zla, koji je za godinu i po dana pročitalo skoro trideset hiljada ljudi, Miodrag Majić se ponovo latio pera i podelio je sa nama priču koja će nas još jednom navesti da se zagledamo u stvarnost širom otvorenih očiju i zapitamo se da li je moguće sačuvati sebe u društvu u kojem je sudbina pojedinca beznačajna poput zrnca peska koje vetar raznosi prenoseći ga iz jednog godišnjeg doba u drugo.

Priča o Ajši i Gabrielu može postati priča svakoga od nas, ali ta priča se već sada tiče svih nas i upravo zato ćete ovu knjigu pročitatu u dahu, a siluete njenih junaka ukotviće se duboko u vama, pa se nemojte iznenaditi kad ih budete prepoznali u masi bezimenih i nepoznatih ljudi na ulicama ovog grada, ali i bilo kog drugog grada na svetu.

Da li ste zaista spremni da saznate kako je biti čovek koji se više ničega ne plaši i kojem je svejedno da li će posle ovog života postati drvo, kamen ili ptica?

Promocija knjiga sudije Miodraga Majića

– Petak 8. jul
– početak u 20 časova
– Timočke bune 63 (bivši cafe „Enigma“)

Prijatelj promocije: Knjižara Kaligraf

Medijski partner: Zaječar Online

Izvor: Zaječar OnlineBlog Miša Majić

Reklame