Foto: Pixabay
Reklame

Identičan broj novooboleih i izlečenih nije promenio cifru aktivno pozitivnih u opštini Kladovo.

Naime, prema  izveštaju  ovdašnjeg Zdravstvenog centra  korona virus potvrđen je kod tri osobe, od virusne infekcije oporavila su se tri i aktivno pozitivno je 40 bolesnika.

U kladovskoj opštini je od početka epidemije inficirano 1.738 osoba, oporavilo se 1.625, a od posledica virusne infekcije preminula su 73 pacijenta.

Od početka masovne vakcinacije, obe doze vakcine protiv korona virusa primilo je  5.908 ili blizu 40 odsto punoletnih građana ove opštine.

Gradski Štab za vanredne situacije u Boru objavio je da je evidentirano sedam novih slučajeva zaražavanja korona virusom, a kako se od virusne infekcije oporavilo 11 osoba i na teritoriji grada su sada 143 aktivno zaražene osobe.

U borskoj Opštoj bolnici na kovid odeljenju je na lečenju 26 pacijenata, od kojih su 24 pozitivna na virus.

Smanjuje se i broj pregleda u kovid ambulanti u kojoj je juče obavljeno deset prvih i 14 kontrolnih pregleda, a 25 pacijenata je pregledano na prijemnim bolničkim odeljenjima.

U kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja juče su testirane 23 osobe i prisustvo korona virusa potvrđeno je kod četiri, isto toliko bolesnika je izlečeno pa je i broj aktivno zaraženih nepromenjen u odnosu na prethodni dan.

Od 31 aktivno zaražene osobe, u tercijarnim ustanovama van Majdanpeka hospitalizovano je pet pacijenata, a u izolaciji je 61 lice.

Od početka masovne imunazacije medicinske ekipe Doma zdravlja Majdanpek na vakcinalnim punktovima i na terenu dale su više od 7.800 doza cepiva, a revakcinisano je skoro 3,5 hiljada  od 13.500 punoletnih građana majdanpečke opštine.

Izvor: Danas