Foto: screenshot youtube turistička organizacija kladova
Reklame

U opštini Kladovo šest dana zaredom nije bilo novoobolelih od korona virusa. Prema najnovijem izveštaju kladovskog Zdravstvenog centra, prisutvo korona virusa potvrđeno je kod dve osobe, a kako su se u međuvremenu oporavila dva bolesnika, sada je na teritoriji opštine aktivno pozitivno sedam osoba.

Korona virusom je od početka epidemije u kladovskoj opštini zaraženo 1.746 osoba, do sada je izlečeno 1.664, a od posledica virusne infekcije preminulo je 75 pacijenata.

U kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja juče je testirano 12 osoba i samo je jedna imala pozitivan nalaz na korona virus. Obavljen je jedan prvi i pet kontrolnih pregleda, a dva pacijenta su se oporavila od virusne infekcije.

Smanjuje se i broj hospitalizovanih, u tercijarnim zdravstvenim ustanovama, od ukupno 21 aktivno pozitivne osobe, na lečenju su tri pacijenta.

Od početka epidemije u majdanpečkoj opštini su korona virusom inficirane 1.434 osobe, izlečeno je 1.366 bolesnika, a od posledica korona virusa preminulo je 47 pacijenata.

Izvor: Danas