Foto: Pixabay

Podaci o novozaraženim na teritoriji grada Bora sinoć su objavljeni na FB stranici Grada Bora. Pozivajući se na podatke Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru, pres služba Grada Bora navela je da je u Boru trenutno 288 osoba koje su pozitivne na korona virus.

To  je za 38 više od poslednjih saopštenih informacija na konferenciji za novinare u gradskoj upravi održanoj 12. Novembra.

Broj novozaraženih I izlečenih nije naveden u saopštenju. U opštini Negotinu je trenutno aktivan 51 slučaj, javlja NG portal pozivajući se na informacije dobijene u Zdravstvenom centru Negotin.

Juče je u ovoj opštini bio aktivan 41 slučaj, jer je od 16 obrađenih testova uzorkovanih  12.novembra, osam imalo pozitivan nalaz. Prema najbovijim podacima, od 31 pristiglog rezultata 12 je pozitivno- dve žene i deset muškaraca među kojima su i trojica dečaka od 12 i 14 godina.

Kovid 19 potvrđen je kod četvorice pacijenata sa gridnog odeljenja negotinske bolnice koji će tokom dana biti upućena u sokobanjsku  Specijalnu bolnicu za plućne bolesti. Ostali sun a kućnom lečenju. U odnosu na poslednje saopštene rezultate, dve osobe sun a kontrolnom testu negativne.

Prema dostupnim podacima, objavljeni su inače juče, u kladovskoj  opštini je aktivno pozitivno 150 lica, a nešto manje od polovine inficiranih čine korisnici i zaposleni u Domu za smeštaj odraslih i starih lica “Topalović”.

U opštini Kladovo je od početka epidemije korona virusom bilo zaraženo 316   osoba,  oporavilo  se 155, a preminulo je 11 pacijenata.

U Majdanpeku su registrovana još tri slučaja korona virusa, saznaje Danas od direktora majdanpečkog Doma zdravlja, dr Dragana Fudulovića.

U ovoj je opštini 36 osoba aktivno zaraženo kovidom 19, hospitalizovana su dva pacijenta, a dva se nakon otpusta nalaze na kućnom lečenju. Pomoć u kovid ambulanti u protekla 24 sata zatražio je samo jedna pacijent, nema novih slučajeva pneumonije, nije bilo ni PCR testiranja, za sve obavljene testove rezultati su stigli, a u odnosu na jučerašnji izveštaj još jedan pacijent je izlečen.

U trećem talasu ukupno je izlečeno 19 osoba, a bilo je zaraženo 55. Preminulih u trećem talasu nije bilo.

Od početka epidemije u majdanpečkom Domu zdravlja urađen je 1501 PCR test, na kovid 19 bilo je pozitivno 222 lica, izlečeno 177, dok je od posledica virusa preminulo devet pacijenata.

Izvor: Danas