U prvoj polovini 2019. godine iz budžeta Grada Zaječara biće izdvojeno 22 miliona dinara za nabavku opreme za uređenje dečijih igrališta.

Dečija igrališta u Zaječaru u toku 2019. godine biće obnovljena.

Nabavka opreme za uređenje biće sprovedena u prvoj polovini godine, a za ovu namenu iz budžeta grada Zaječara biće izdvojeno 22 miliona dinara, odnosno nešto više od 185000 eura, prema današnjem zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Većina dečijih igrališta u Zaječaru zaista su u žalosnom stanju, o čemu svedoči i video koji je naša ekipa jutros zabeležila na jednom od igrališta.

O stanju igrališta svedoči i stanje igrališta na „Poljančetu“, a o opasnostima kojima su deca izložena pisali smo OVDE.

Pravilnik o bezbednosti dečijih igralilšta stupio je na snagu u avgustu 2018. godine, a njegova primena započela je 23. novembra prošle godine.

Pravilnikom je predviđeno da postojeća dečija igrališta budu uređena i opremljena u skladu sa pravilnikom u roku od tri godine od početka primene pravnilika.

Imajući u vidu da je većina dečijih igrališta u Zaječaru u lošem stanju i da zahteva rekonstrukciju, pristupljeno je nabavci opreme kako bi igrališta bila uređena i opremljena u skladu sa novim pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta.