Foto: youtube tv kopernikus
Reklame

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa Branislav Tiodorović potvrdio je sinoć da je Krizni štab predložio da se na dve nedelje pooštre mere u borbi protiv epidemije, kojima će radno vreme nekih grana privrede biti dodatno skraćeno.

Tokom gostovanja u emisiji „Upitnik“ na Radio-televiziji Srbije (RTS), Tiodorović je kazao da će ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći će da rade do 17 sati samo radnim danima, a ta mera bi trebalo da stupi na snagu 4. decembra ukoliko je Vlada Srbije usvoji.

Naveo je da će prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 sat, uključujući i vikend, a radno vreme apoteka, benzinskih pumpi i dostave hrane neće biti skraćivano.

Dodao je pozorišta i bioskopi mogu da rade svaki dan do 17 sati, uključujući i vikend, dok će pijace radnim danima raditi reglularno, a vikendom od šest do 15 časova.

„Želimo da smanjimo kontakte. To nam je osnovno kao zadatak, da smanjimo širenje infekcije i pritisak na bolnice“, naglasio je Tiodorović.

Rekao je da se nada da će Vlada Srbije usvojiti te predloge mera, za koje je naveo da je Krizni štab i ranije predlagao.

Istakao je da „oni koji brinu o ekonomiji“ treba da shvate da medicinski deo Kriznog štaba traži da te mere na snazi ostanu do 15. decembra, „a ne tri meseca“.

Govoreći o radu tržnih centara i „crnom petku“, Tidorović je kazao da je i ranije bio za zatvaranje tržnih centara, pre „crnog petka“.

Izvor: Beta