foto: Glas Zaječara

Odbornici su na današnjem zasedanju izglasali Predlog Odluke o pokretanju postupka likvidacije nad JP „Urbanizam i izgradnja“, kao i Predlog odluke o osnivanju JKP „Zaječarparking“ Zaječar. Razrešen je direktor ovog preduzeća i postavljena V.D. direktora Tanja Rangelov. Odbornici pokreta „Pobeda za naš grad“ kritikovali ove odluke.

Većinom glasaova na današnjem 37. zasedanju Skupštine grada Zaječara pokrenuta je likvidacija JP „Urbanizam i izgradnja“, dok je takođe većinom glasaova formirano novo JP „Zaječarparking“, na čijem čelu je imenovana V.D. direktora  Tanja Rangelov, diplomirani pravnik iz Zaječara.

Šef odborničke grupe „Pobeda za naš grad“ dr Nenad Ristović, kritikovao je ove odluke i kazao da sa jedne likvidacije idemo na drugu.

„Firma koja je trebalo da nastavi ono započeto u izgradnji prerasla je u JP „Urbanizam i izgradnja“. Da podsetim to preduzeće smo osnovali 28. decembra 2017. godine. Da podsetim i to, da cele 2018. godine to preduzeće nije moglo da radi. Počelo je sa radom početkom 2019. godine.“ kazao je Ristović.

On je podsetio odbornike na to da je ovom preduzeću dva puta iz dva budžeta dato prvo 5, a zatim i 12 miliona dinara, a sve u ćilju da firma stane na noge.

„Gradonačelnik nam je tada rekao da će to biti javno preduzeće koje će raditi za grad ali i za treća lica, i da će se samo izdržavati. Mi danas dobijamo Akt koji kaže da se likvidacija sprovodi vansudski preko likvidacionog upravnika.“kaže Ristović.

On dodaje i to da nismo imali urbanistički plan i da niko koji je hteo nešto da gradi, nije dobio uslove. 

„To nam je kao u crtanom filmu kada imamo konzervu, a nemamo ključ. Pa kada nabavimo ključ, nemamo konzervu“ističe Ristović.

Ristović je upitao i to kada će građani Zaječara u novom preduzeću moći da dobijaju uslove za izgradnju.

„U članu 12, stoji da imovina preduzeća nije dovoljna za namirenje svih potraživanja poverioca i likvidacioni upravnik je dužan da nadležnom sudu podnese predlog za pokretanje stečaja u roku od 15 dana. Podsećam vas šta sam već rekao da će se sve naplatiti sa računa grada Zaječara“.kaže Ristović.

Šef odborničke grupe „Pobeda za naš grad“ dr Nenad Ristović, kaže da je često gradonačelnik Ničić držao lekcije kako se radi u belom svetu.

„Da se vratimo u naše okvire. U gradovima veličine Zaječara. Videćete da preduzeća koja gazduju površinama za parkiranje bave se samo time. Mi sada formiramo preduzeće koje se zove parkiranje, projektovanje i nadzor. Kada pogledate delatnosti koje se ovom preduzeću dodeljuju a tu su: izgradnja puteva i auto puteva, izgradnja zgrada, izgradnja cevovoda, rušenje objekata, priprema gradilišta, postavljanje vodovodnih i kanalizacionih, grejnih i klimatizacionih sistema, arhitektonska delatnost, inženjerska delatnost, tehničko savetovanje, uslužna delatnost u kopnenom saobraćaju“.kazao je on.

On je kazao to da je novi direktor Tanja Rangelov, i da joj žele puno sreće u daljem radu novog preduzeća ali je želi podsetiti da ovo preduzeće koje će ona voditi je naslednik urbanizma, a urbanizam naslednik direkcije.

„Došli smo u Kotlujevac gde postoje dve ulice, Moslovačka i Durmitorska, koje su 2012. godine građani su platili iz svojih sredstava, onaj deo učešća, za izgradnju ulica. Prođite sada kroz te ulice i pogledajte da li su završene“ istkao je Ristović.

Odbornici su izglasali i Odluku o utvrđivanju ekonomske cene usluga koje pruža Centar za socijalni rad u Zaječaru kao i usvajanje godišnjeg izveštaja ovog preduzeća o radu, finansijski izveštaj, davanje saglasnosti na Plan i Program kao i saglasnost za finansijski plan.

Podsećamo, danas je sali Doma kulture u Kotlujevcu održana 37. sednica Skupštine grada Zaječara. Odbornici usvojili Predlog Odluke o načinu plaćanja naknade za korišćenje javnih površina na teritoriji grada Zaječara za maj i jun 2020. godine, Predlog rešenja o usvajanju godišnjeg likvidacionog izveštaja JP „Direkcija za izgradnju Zaječar u likvidaciji, kao i Predlog rešenja o razrešenju i imenovanju likvidacionog upravnika u postupku likvidacije nad JP „Direkcija za izgradnju“ Zaječar. Vice lalić, novi likvidacioni upravnik „Direkcije za izgradnju“. Šef odborničke grupe „Pobeda za naš grad“ dr Nenad Ristović, kritikovao ove odluke.

Reklame