Reklame

Sportski centar u Boru poneće ime proslavljene srpske reprezentativke u streljaštvu, rođene Boranke i prerano preminule Bobane Momčilović Veličković, a predlog su podržali i članovi gradskog veća grada Bora. Očekuje se da na narednoj sednici gradske Skupštine ta odluka bude i usvojena, piše Glassporta.rs.

Srpska reprezentativka u sportskom streljaštvu, Bobana Momčilović Veličković bila je trostruka evropska prvakinja u disciplini vazdušni pištolj, pobednica Svetskog kupa, učesnica Olimpijskih igara u Londonu i Riju, gde je 2016. godine zauzela 7. mesto u finalu takmičenja.

Bobana je na Evropskom prvenstvu u Vroclavu krajem februara minule godine osvojila zlato vazdušnim pištoljem, a potom bila članica tima koji je izborio titulu ekipnog prvaka Evrope. Nažalost, samo nekoliko meseci kasnije, posle komplikacija na porođaju u Zaječaru, Bobana je u junu iznenada preminula u 31. godini života. Njeni najmiliji ostali su bez oslonca, a sportska Srbija je zavijena u crno.

Najuspešniji sportista iz Bora poslednjih decenija, ostaće upamćena kao jedan od najboljih strelaca vazdušnim pištoljem 21. veka, trostruka pojedinačna šampionka Evrope, petostruki evropski prvak u ekipnoj konkurenciji, finalista Olimpijskih igara, višestruka šampionka države…

Grad Bor proglasio je Bobanu Momčilović Veličković posthumno za počasnu građanku, a Streljački savez Srbije za najbolju srpsku strelkinju u 2020. godini, a uskoro će i Sportski centar u Boru koji već krasi mural ove velike šampionke, poneti njeno ime.

Izvor: Glassporta.rs