Foto: Zajecar.info

Odlukom gradonačelnika Boška Ničića, šef službe za javne nabavke GU Zaječar, Saša Matijević, od 29. maja 2019. godine imenovan je za pomoćnika gradonačelnika u oblasti upravljanja projektima i kontrolne javnih nabavki. Podsećamo da je Saša Matijević privođen marta 2019. godine, zbog sumnje da je primao mito i „nameštao“ tendere javnih nabavki preduzeću „Infoplan“ iz Aranđelovca.

Saša Matijević imenovan je od strane gradonačelnika grada Zaječara Boška Ničića, 29. maja 2019. godine na poslovima pomoćnika gradonačelnika, i to upravo u oblasti upravljanja projektima i kontrole javnih nabavki, gde je kao šef javnih nabavki uhapšen.

Šefu javne nabavke u Gradskoj upravi u Zaječaru (S.M), odlukom Višeg suda u Nišu, dana 8.3.2019 godine. produžen je pritvor do 30 dana,  zbog mogućeg uticaja na svedoke, potvrđeno je portalu Glas Zaječara iz Višeg suda u NIšu.

S.M. iz Zaječara uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom iz čl. 228, u sticaju sa krivičnim delom primanje mita iz čl. 367 Krivičnog zakonika.

Da li je ovakva odluka gradonačelnika Ničića ispravna ili ne, vreme će pokazati, a mi podsećamo šta je gradonačelnik Boško Ničić napisao na svom Facebook zidu 10. aprila 2017.godine, pa procenite sami.

 

Ničić je tada napisao: „Sada je jasno kako je i zašto „Strabag“ izgubio, na volšeban način, ovaj tender… Matejko je opet „odradio“ povereni zadatak! KRIMINAL se nastavlja… i toliko o tome da se SNS u Zaječaru promenio i „oprao“.

Redakcija portala „Glas Zaječara pita gradonačelnika Boška Ničića:

  • Ko je Matejko?
  • Da li je Matejko , Saša Matijević?
  • Kakav povereni zadatak je „odradio“?
  • Kakav kriminal se nastavlja?
  • Prikrivanje krivičnog dela je krivično delo. Recite gradonačelniče šta znači ovo vaše pisanje iz aprila 2017. godine?

Kao što je Ničić sam rekao 2017.godine ponavljamo i mi:i toliko o tome da se SNS u Zaječaru promenio i „oprao“.

Reklame