Na osnovu operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, Policijskih službenika Odeljenja za borbu protiv korupcije u Nišu i službenika BIA – Regionalnog centra Niš, u utorak, 6. marta lišeni su slobode S.M. iz Zaječara, šef Službe za javne nabavke Gradske uprave Zaječar i D.A. iz Aranđelovca, direktor preduzeća „Infoplan“ iz Aranđelovca, potvrdio je portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Borislav Radonjić, piše portal Zaječar Online.

 

S.M. iz Zaječara uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom iz čl. 228, u sticaju sa krivičnim delom primanje mita iz čl. 367 Krivičnog zakonika, dok je D.A. iz Aranđelovca uhapšen zbog sumnje da je učinio krivično delo davanje mita iz čl. 368 Krivičnog zakonika.

Kako nezvanično saznaje portal Zaječar Online prilikom pomenute akcije u Gradskoj upravi zaplenjena je dokumentacija o poslovanju grada Zaječara sa dve firme: firmom „Grafolist“ iz Niša i preduzećem „Infoplan“ iz Aranđelovca.

Portal Glas Zaječara vest o akciji policije u Gradskoj upravi Zaječar preneo je juče. Kao što smo naveli, portparol policije rekao nam je da nema saznanje o pomenutoj akciji kao i privođenju lica prilikom akcije.

Kontaktirali smo i sa Višim javnim tužilaštvu u Nišu, ali nam je  u telefonskom razgovoru saopšteno da i tužilaštvo o pomenutoj akciji nema nikakva saznanja.

Elenu Petrović, pomoćnicu gradonačelnika Zaječara, kontaktirali smo danas i od nje smo zatražili informaciju o tome gde se trenutno nalazi Saša Matijević,šef Službe za javne nabavke Gradske uprave Zaječar, kao i da li zna nešto o akciji policije koja se dogodila prethodnog dana u Graskoj upravi Zaječar.

U telefonskom razgovoru Elena Petrović kazala je sledeće:

„Postavite pitanja na mail Gradske uprave Zaječar, pa će vam neko odgovoriti. Ti sada snimaš razgovor, i bilo šta da kažem ti češ napisati kako hoćeš“.

Pitanja smo uputili u skladu sa njenim instrukcijama:

Odgovor gradske uprave Zaječar stigao je par sati kasnije:

Oko dvanaest časova otišli smo do Gradske uprave u nameri da dođemo do Saše Matijevića ili nekog zvaničnika Gradske uprave, ali nas je dežurni radnik službe obezbeđenja obavestio da je Saša Matijević na službenom putu, kao i da informacije o jučerašnjoj akciji možemo zatražiti sutra od gradonačelnika Zaječara koji danas, takođe, nije u Gradskoj upravi.

Tokom celog dana, u više navrata, pokušali smo da kontaktiramo portparolku Policijske uprave Zaječar, ali se ona oglušila na naše pozive.

O jučerašnjoj akciji, u skladu sa uobičajenom praksom, prvi čovek grada Zaječara, osvrnuo se putem svog fejsbuk profila:

foto: screenshot

Podsećamo naše čitaoce na još jednu objavu gradonačelnika Zaječara koju je on putem društvene mreže „fejsbuk“ izneo 10. aprila 2017. godine.

Pre nešto manje od dve godine sadašnji gradonačelnik Zaječara ukazao je na sledeće:

Da li je sadašnji gradonačlenik Zaječara još pre dve godine imao informacije o zloupotrebama vezanim za sprovođenje tendera, i ako jeste zašto o tome nije izvestio nadležne organe? 

Kada će se Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično oglasiti o sprovedenoj akciji i zašto saopštenja o akcijama ovog značaja kasne ili ne stižu uopšte dok se javnost, dok saopštenja o akcijama manjih srazmera stižu brzinom svetlosti?

 

 

 

 

Reklame