Reklame

Redakcija portala „Glas Zaječara“ dostavila je, po nalogu ministra Stefanovića fotografije i video snimke kojima raspolaže iz 2017. godine kada su pojedini novinari bili onemogućeni da rade svoj posao, uz iskrenu nadu da će ogovor ovoga puta stići pre naredne službene posete ministra Zaječaru. Naš Novinar Miljko Stojanović danas je podneo krivičnu prijavu protiv N.N. lica.

Novinar portala Glas Zaječara Miljko Stojanović danas je podneo krivičnu prijavu protiv N.N. lica koja su, podsećamo, na dan izbora u Zaječaru, vršila pritisak na novinare koji su snimali prostorije Srpske napredne stranke u Zaječaru.

Ministar unutrasnjih poslova Nebojša Stefanović 28. aprila 2018. boravio je u Zaječaru. Tom prilikom novinar naše redakcije Miljko Stojanović postavio mu je pitanje o vozilima bez tablica koja su se tokom izbornog procesa kretala gradom. Prilikom nedavne posete konačno je stigao i odgovor na postavljeno pitanje. Prema rečima ministra Stefanovića u pitanju su vozila sa teritorije AP Kosovo i Metohija.

Ministar Stefanović tom prilikom upitao je novinara Stojanovića da li su ti ljudi učinili nekakvo delo prema njema, odnosno njegovoj koleginici.

Nakon odgovora novinara Miljka Stojanovića da poseduje video snimak ministar Stefanović je rekao: „Molim vas da dostavite načelnici Policijske uprave video snimak, ja hoću da se to ispita do kraja!“

U krivičnoj prijavi novinar Stojanović, opisuje događaje iz 2017. godine i kako su novinari bili tretirani u to vreme, i kako policija nije reagovala po pozivu novinara za pomoć.

Evo dela video snimaka i fotografija koji su predati PU Zaječar.

 

Da li je još neko znao o kome je reč i da li je po zakonu dužan da prijavi ko su počinioci i ko je 2017. godine patrolirao džipovima bez tablica ili sa probnim tablicama možete pročitati u ovom tekstu.

Reklame