Jugo-zapadni prikaz stadiona (Foto: Grad Zaječar)
Reklame

Nove stadione u Srbiji prvi će dobiti Zaječar, Leskovac i Loznica. Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima raspiala je javnu nabavku izrade projekta za izvođenje radova, izvođenje radova i izradu projekta izvedenog objekta za objekte gradskih stadiona podeljenu u tri partije. 

Najskuplji će, sudeći prema procenjenoj vrednosti biti stadion Kraljevica u Zaječaru – 2,81 milijarda dinara, sledi Lagator u Loznici – 2,5 milijarde, dok je vrednost nabavke za stadion Dubočica u Leskovcu procenjena na nešto preko dve milijarde dinara bez PDV-a, piše eKapija.

Kako je za eKapiju rečeno iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, postupak javne nabavke sprovodi se u skladu sa sporazumom o zajedničkom sprovođenju javne nabavke sa gradovima Leskovac, Zaječar i Loznica.

Rok za za podnošenje ponuda je 8. decembar 2020. godine, a više detalja o tenderu pogledajte OVDE.

Kako ističu iz Kancelarije, odluka o dodeli ugovora biće doneta u roku od 40 dana od dana isteka roka za podnošenje ponuda. Ugovor sa izabranim ponuđačem zaključiće se nakon isteka roka za podnošenje zahteva za zaštitu prava (odnosno nakon isteka roka od 10 dana od dana objavljivanja Odluke o dodeli ugovora na Portalu javnih nabavki) u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Nakon potpisivanja ugovora izvođač će biti uveden u posao.

Podsetimo, planirana je gradnja novih stadiona u ZaječaruKragujevcuLozniciLeskovcuVranjuKraljevuSuboticiNovom Sadu, kao i nacionalni stadion u Surčinu.

Gradnja stadiona u drugim gradovima širom Srbije čeka finansije.

– Postupci javnih nabavki za stadione u drugim jedinicama lokalne samouprave biće pokrenuti kada se za to obezbede potrebna finansijska sredstva a u skladu sa likvidnim mogućnostima budžeta Republike Srbije – kažu iz Kancelarije za naš portal.

Za detaljnije informacije o investcijama u stadione i sportske dvorane u Srbiji pogledajte i INFO-MAPU.