Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, Kladovu, Negotinu i Majdanpeku, tokom vikenda i praznika, isključili su iz saobraćaja osmoricu vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, jednog pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kao i jednog koji je odbio da se alkotestira.

Saobraćajna policija u Boru zaustavila je vozače „audija“ (30) i „juga“ (61) koji su vozili sa 1,93 i 1,43 promila alkohola u organizmu, tridesetdevetogodišnjaka koji je upravljao motorom sa 1,47 promila, kao i tridesetčetvorogodišnjeg vozača automobila „bmv“ koji je odbio da se alkotestira.

U Negotinu četrdesettrogodišnji vozač traktora je, vozeći sa 2,89 promila alkohola u organizmu, udario u parkirani automobil, a u ovoj saobraćajnoj nezgodi niko nije povređen.

Takođe, saobraćajne patrole su u Negotinu iz saobraćaja isključile vozače „folksvagena“ (35) i „opel astre“ (57) koji su vozili sa 1,89 i 1,39 promila alkohola u organizmu.

Policija u Kladovu zaustavila je vozača „opel merive“ (56) koji je vozio sa 1,25 promila alkohola u organizmu i vozača „audija“ (20) pod dejstvom marihuane, a u Majdanpeku vozača „reno klia“ (23) koji je upravljao vozilom sa 1,35 promila alkohola.

Vozačima je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Reklame