Foto: Glas Zaječara

Putem aplikacije „Prijavi problem“, naš sugrađanin je prijavio problem u Vojničkoj ulici. Prema njegovim rečima, ta ulica je u zoni Osnovne škole „Đura Jakšić“, nema usporivača brzine, dok nesavesni vozači idu neprilagođenom brzinom. Nakon prijavljenog problema kontaktirali smo JP „Urbanizam i izgradnja“ u Zaječaru, koji su nam putem elektronske pošte odgovorili da će problem uskoro biti rešen.

Foto: Glas Zaječara

U nedelju 9. februara, putem aplikacije „Prijavi problem“, na našem sajtu, naš sugrađanin je prijavio problem u Vojničkoj ulici.

„Poštovani, Vrlo često mi se dešava da moje kretanje autom na relaciji između Lukoil Pumpe i Čupićeve ulice bude ometeno od strane vozača koji idu iz pravca Podliva i koji niti poštuju znak Stop niti propisanu brzinu od 30 km/h u zoni škole. Prolaze kroz raskrsnicu bez usporavanja. To je raskrsnica gde počinje Vojnička Verujem da ovo doživljavaju mnogi vozači koji prolaze tom raskrsnicom. Zadnji slučaj sam imao danas kada sam išao ka Lukoil i bilo je vrlo blizu da dođe do sudara. Naravno drugi vozač je prošao pored mene velikom brzinom kao pored turskog groblja, pritom ponašajući se kao da nisam tu. Ako je potrebno da neko tu pogine da bi bio postavljen ležeći policajac na početku Vojničke ulice to bi bilo sramota. Molim Vas da još jednom posvetite pažnju ovoj raskrsnici i da predložite da se postavi još veći ležeći policajac nego što je pored Đura Jakšić škole jer je to jedini način da se uspore nesavesni vozači. Ova raskrsnica je vrlo rizična. Pozdrav“.

Nakon pisma našeg sugrađanina kontaktirali smo nadležno JP “ Urbanizam i izgradnja“ Zaječar, koji su na naše pitanje kada i da li planiraju da reše problem u Vojničkoj ulici odgovorili sledeće:

„Stručna služba JP za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor „Urbanizam i izgradnja“ Zajecar izaći će na teren i ispitaće problematiku vezanu za pomenutu raskrsnicu i zonu skole u Vojničkoj ulici. Ove godine predvidjena je izrada plana tehničke regulacije saobraćaja za ceo grad Zaječar gde će se akcenat staviti na regulisanje saobraćaja u zoni škola, tako da ćemo i ovaj problem obavezno uzeti u obzir“.- kazala jeMilena Videnović, Projektant saradnik za saobraćaj i saobraćajnu signalizaciju.

Podsećamo da smo već pisali o problemu sa usporivačima brzine u blizni Osnovne škole „Đura Jakšić“ koji su letos bili delimično uništeni i predstavljali su opasnost kako za decu, tako i za vozače koji mogu oštetiti pneumatike.

Decembra meseca prošle godine usporivači brzine kod pomenute škole, zamenjeni su novim.

Ovaj tekst je nastao tako što je naš sugrađanin putem naše aplikacije PRIJAVI PROBLEM, poslao detalje i sliku Vojničke ulice.

Pozivamo i Vas da prijavite Vaš problem, kako bi on što pre bio rešen na vašu i radost svih građana Zaječara.