Foto: Zajecaronline

Nakon uspešnog izvođenja na antičkim lokalitetima, pozorišnom festivalu „Viminacijum fest“ i na Romulijani, u zaječarskom teatru u petak 19. novembra biće premijerno odigrana predstava „Antigona“, po drami Sofokla, u adaptaciji i režiji Nenada Todorovića, rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” i Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici.

U predstavi učestvuju glumci zaječarskog i prištinskog pozorišta, spoljni saradnici i muzički bend.

Igraju: Ivana Bartunjek , Igor Damnjanović, Tamara Tomanović, Gabrijel Bećarević, Branko Babović, Nebojša Đorđević, Vujadin Milošević, Miloš Tanasković, Strahinja Bičanin i Nikola Đorđević.

Scenograf je Goran Stojčetović, kompozitor Bratislav Radovanović, kostimografkinja Bojana Кostadinović, scenski pokret i koreografija: Isidosra Stanišić.

Tehničko rešenje, izrada i montaža scenografije kao i izrada kostima, tehnička ekipa zaječarskog pozorišta.

Posetioci su u obavezi da se prilikom ulaska u zgradu pozorišta „Zoran Radmilović“ pridržavaju svih zaštitnih mera protiv korone, da poštuju distancu i nose maske tokom trajanja predstave, što je i obaveza svih zaposlenih.

Početak je u 20.00h, a cena karte je 200 dinara.

Sa predstavom „Antigona“ ansambli dva pozorišta gostovaće krajem meseca u Crnoj Gori. Turneju će započeti 26. novembra, učešćem na 17. Меdjunarodnom festivalu glumaca „Nikšić 2021.“ Potom će 27. novembra, „Antigona“ biti izvedena u Herceg Novom, a 28. novembra u Kotoru.

Reklame