Aleksandar Vučić, foto: TV Prva/Danas

Opozicija je dobila mnogo više para nego ikada iz inostranstva kako bi „srušila Srbiju“, izjavio je u utorak kasno uveče predsednik Srbije i osnivač i de facto lider vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić.

Na predizbornom skupu u Hali sportova na Novom Beogradu, Vučić je rekao da lideri opozicionih stranaka znaju samo da kritikuju i nalaze zamerke počevši od projeka „Beograd na vodi“, preko brze pruge, do železničke stanice Prokop.

„U Novom Sadu se grade tri mosta, po celoj zemlji se gradi i do 2027. ćemo dodatno promeniti lice zemlje, a oni nek kritikuju sve, jer jedino to znaju“, zaključio je Vučić.

Predsednik vladajuće Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je da atmosfera na mitingu „pokazuje jedinstvo i snagu srpskog naroda“.

„Kad je Srbiji teško, moramo biti jedinstveni da bi bili uspešni. To je razlog što su naše stranke prvi put zajedno na jednoj listi. Samo ako smo politički stabilni i jedinstveni možemo uspešno da odgovorimo svim neprijateljima Srbije“, rekao je Dačić.

Na skupu je govorila i predsednica stranke Zavetnici i ministarka za brigu o porodici i demografiju, Milica Đurđević Stamenkovski i kandidat koalicije oko SNS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić.

Učesnici mitinga nosili su zastave sa likom Aleksandra Vučića, državne i stranačke zastave, transparente sa natpisima „Srbija je večna dok su joj deca verna“, „Zvezdara uvek uz Vučića“.

Lokalni izbori u Beogradu i više desetina lokalnih samouprava održavaju se 2. juna.

Izvor: Beta

Reklame