Foto: Pozorište

Pozorišni festival za decu „ZajeČAR“, 14. po redu, biće održan u zaječarskom teatru od 21. do 26. aprila. Publika će videti najbolje predstave za decu iz ovogodišnje produkcije profesionalnih pozorišta Srbije i Bugarske.

Festival će u nedelju 21. aprila otvoriti predstava „Pinokio“ Pan teatra iz Beograda. Narednih dana mališani i njihovi pratioci uživaće u sledećim pozorišnim komadima: „Igraj sa mnom” Dečjeg pozorišta Subotica, „Maša i medved“ Državnog lutkarskog pozorišta iz Vidina, „Maštošumske pitalice“ MoniCarta iz Beograda, „Bajka o ribaru i ribici“ Pozorišta lutaka Niš. U čast nagrađenih, 26. aprila biće izvedena premijera predstave zaječarskog teatra „Pepeljuga”.

Pored stručnog žirija i publika će birati najbolju predstavu, ocenom od 1 do 10.
Početak svih šest predstava je u 19.00h, a komplet karata košta 1500 dinara.

Predviđen je i bogat prateći program u okviru koga će, u Centru za kulturu u Kotlujevcu, u ponedeljak 21. aprila od 12.00h biti izvedena predstava za decu „Ružno pace” Kruševačkog pozorišta. Ulaz je besplatan.

Na zaječarskom skveru će u sredu 24. aprila od 18.00h biti odigrana besplatna predstava za decu “Svet marioneta” u izvođenju profesora lutkarstva u Bolonji, Teodora Borisova.
U holu pozorišta, u nedelju 21. aprila od 18.30 biće otvorena izložba lutaka državnog lutkarskog pozorišta Vidin.

U Pozorišnom muzeju će u sredu 24. aprila biti priređena promocija knjiga za decu iz edicije „Porodično blago“ izdavačke kuće Fondacije Braća Karić.

U Pozorišnom muzeju će u petak 26. aprila od 12.00h biti priređena promocija priče za decu o Nikoli Tesli „Elektromačak“, bajka o elektricitetu, autora prof Velimira Abramovića. Na istom mestu će od 22. do 25. aprila biti organizovana radionica lutkarstva profesora Teodora Borisova.

Svi programi su besplatni.

Takođe, u holu Pozorišta, tokom trajanja festivala biće organizovane prodajne izložbe knjiga za decu pokretne knjižare „Dobro drvo“ i izdavačke kuće Fondacija Braća Karić.

Reklame