Reklame

Smeće koje je danima bilo rasuto u okolini osnovne škole u Velikom Izvoru i u samom školskom dvorištu, uklonjeno je nakon reakcije Mesne zajednice Veliki Izvor, koja je obavestila nadležne inspekcijske službe i pisanja našeg portala. 

Dan nakon što je na našem portalu objavljena vest o opasnom otpadu koji je najverovatnije ispao sa kamiona JKSP Zaječar, na putu prema deponiji u Halovu, a koji je vetar kasnije naneo duž staze kojojm deca idu u školu, na igralištu, terenu, u školskom dvorištu, smeće je uklonjeno.

foto: Neli Nikolić – otpad u Osnovnoj školi u Velikom Izvoru

Pošto su meštani uočili i medicinski otpad među kesama kojih je bilo duž celog puta od Zaječara prema Velikom izvoru, ali i u samom školskom dvorištu, na društvenim mrežama oglasili su se čelnici i zaposleni u zaječarskom zdravstvenom centru, oštro demantujući da pomenuti otpad potiče iz njihove ustanove. Ostali smo uskraćeni za odgovor kome taj otpad pripada, da li je bio po pravilima tretiran i pakovan i da li je krenuo ka pravoj adresi.

foto: Neli Nikolić – otpad u Osnovnoj školi

Taj odgovor potražićemo od komunale policije, a odgovor o tome da li se na propisan način otpad transportuje do smetlišta i kako je došlo do ispadanja otpada iz kamiona, potražićemo od preduzeća koje otpad odlaže na deponiju, odnosno od JKSP Zaječar.

Ovo nije prvi put da se meštani koji su na ruti izvoženja smeća žale na otpad koji ispada iz kamiona, a najčešće se to deđava kada se otpad vozi u otvorenim kontejnerima koji nisu propisno pokriveni mrežom.