Meštani naselja Šljivarski put već danima muku muče sa blatom, koje, kako oni tvrde, ispada iz kamiona koji voze zemlju sa novog stadiona. Iz Komunalne milicije kažu da su ih upozorili izvođače radova, da put očiste, ali svejedno, meštani ovog naselja, kažu da su zemlju samo nagurali na stranu, i da je blato svuda.

Oni kažu da su danima prijavljivali problem sa da se zemlja nalazi na kolovozu, ali kažu njihovi apeli nisu urodili plodom.

Meštanka ovog naselja kaže za Glas Zaječara da je tako već danima, a da kada padne kiše, nastaje prava kaljuga.

„Povodom dešavanja u ulici Šljivarski put, gde se već neko vreme izvozi zemlja sa novog stadiona, zbog čega su trotoari i ulica puni blata i vode, a kretanje pešaka sada postaje opasnost jer se kreću sredinom ulice da bi izbegli blato. Svi stanovnici našeg dela grada svakodnevno iskazuju nezadovoljstvo, dok pojedini imaju problem i sa dobavljanjem robe , jer dobavljači ne žele da iznose pakete i da gaze blato. Takođe mašine, ili kamioni koji navodno trebaju da čiste to blato, samo ga guraju sa strane, i oštećuju asfalt“, kazala je za Glas Zaječara D. Š. iz ovog naselja.

I drugi naši sagovornici koji su želeli da ostanu anonimni prijavljuju isti ili sličan problem.

„Ovo je katastrofa. Razmišljam da kupim opanke. Razumemo da se gradi stadion, ali bar neka očiste ulice, mi nismo stoka“, poručuje S. M. iz ovog naselja.

M. V. kao i B. D. kažu za Glas Zaječara da su više puta prijavljivali blato na kolovozu, ali da je reakcija nadležnih skoro pa nikakva.

„Problem je i kada automobil vozimo. Začas te blato baci na stranu. Pre dva dana ogromna grudva zemlje pala je na asfalt. To je bila katastrofa“, pručuje on.

Iz Komunalne milicije kazali su za naš portal, da su upozorili izvođače radova da očiste kolovoz, i da su oni krenuli sa čišćenjem, ali nezadovoljni meštani su već kazali, da se takvim čišćenjem ne radi ništa, već se blato gura u stranu.

Bilo kako bilo, dok se ne dogodi veći problem, nadležni će ovako reagovati, ili će reakcija biti blaga, a u slučaju neke nezgode, danima će se „guslati“ kako to nije sprečeno ranije.

Reklame