Foto: Glassporta.rs
Reklame

Otvoreno prvenstvo Zaječara u tenisu u konkurenciji igrača do 14 godina na programu je danas i sutra na zaječarskoj Popovoj plaži. Organizator turnira B kategorije iz kalendara Teniskog saveza Istočne Srbije je “AS Timok”, a učestvuju 22 takmičara, 10 u ženskoj i 12 u muškoj konkurenciji.

Turnir se boduje za zvaničnu rang listu Teniskog saveza Srbije, a nadmeću se igrači i igračice iz Niša, Paraćina, Bora, Knjaževca, Babušnice i naravno domaći takmičari, iz redova Teniskog kluba “AS Timok”, prenosi Glassporta.rs.

“Uslovi za igru su odlični, biće to dva dana odličnog tenisa u Zaječaru, a ovim takmičenjem nastavljamo tradiciju organizovanja turnira iz kalendara Teniskog saveza i nema sumnje da ćemo i ovog puta biti odlični domaćini”, istakao je za “Glas sporta” prvi čovek zaječarskog kluba Dario Petković.

Teniski klub “AS Timok” okuplja tridesetak članova, koji učestvuju na turnirima širom Srbije, a za dalje iskustvo im mnogo znači i činjenica da na domaćem terenu imaju priliku da učestvuju na zvaničnim regionalnim i nacionalnim turnirima Teniskog saveza Srbije.

“Upravo tako, trudimo se da pre svega radimo sa mlađim takmičarima, od kojih mnogi već imaju zapažene rezultate na domaćoj sceni. Minulog vikenda organizovali smo Otvoreno prvenstvo Zaječara do 16 godina, a već u septembru je na programu turnir igrača i igračica do 12 godina starosti, gde takođe očekujemo odlične rezultate i veliki broj gostiju iz cele Srbije, kaže alfa i omega TK “AS Timok” Dario Petković.

Protekli vikend obeležili su dobri rezultati dve domaće takmičarke, Jelena Serjević je osvojila 2. mesto na turniru do 16 godina, iako je nastupala u starijoj konkurenciji, dok je još jedna članica TK “AS Timok” Luna Vranjanac zauzela 3. mesto, a dobrim rezultatima u klubu se nadaju i ovog vikenda.

Polufinalni i finalni mečevi Otvorenog prvenstva Zaječara do 14 godina igraju se u nadelju 30. avgusta, a susreti su na programu od 10 sati na teniskim terenima Sportsko-rekreativnog centra “Popova plaža”.

Izvor: Glassporta.rs