Reklame

Danas u prostorijama Crvenog krsta u Zaječaru, održana je još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi na kojoj su pored građana učešće uzeli i pripadnici Nezavisnog sindikata policije, kao i Udruženje veterana posebnih jedinica policije.

Igor Stojadinović, ispred Nezavisnog sindikata policije, kao predsednik Koordinacionog centra Zaječar kazao je da današnja akcija je poslednja akcija u ovoj godini koju obeležavaju jednom simbolikom.

„Današnja akcija, sem onoga što je prioritet, a to je dobrovoljno davalaštvo krvi, simbolizuje i udruživanje dva bratska udruženja, tj. Nezavisnog sindikata policije i Koordinacionog centra Zaječar i novoformiranog udruženja veterana posebnih jedinica policije regije Kragujevac. Moram da iskažem veliku zahvalnost i zadovoljstvo što su nam se danas pridružili naši veterani i policajci. Današnjom akcijom šaljemo poruku lokalnoj zajednici da smo prihvatili udruženje veterana posebnih jedinica policije kao našu ravnopravnu braću i da zajedno sa njima želimo da mnoge predstojeće akcije, druženja i memorijale organizujemo sa ciljem očuvanja tradicije i sećanja na vitešku jedinicu PJP, sećanja na naše stradale i ranjene kolege, takođe kroz naš predstojeći rad želimo da damo veliki doprinos još uvek radnoaktivnim našim kolegama borcima“.- istakao je Stojadinović.

Prema njegovim rečima današnja akcija je zamišljena tako da sem policije učestvuju i svi građani dobre volje i humanog srca, tako da je akcija otvorenog tipa.

„Uvek smo praktikovali da sve naše akcije budu otvorenog tipa jer jednostavno naša težnja je da je policija uvek otvorena ka lokalnoj zajednici i samom građanstvu“.kazao je on.

U vezi saradnje sindikata i Udruženja veterana on kaže da neformalno saradnja traje nekih dva meseca, a zvanično ovo početak obeležavanje dugoročne saradnje i već su u planu mnoge aktivnosti koje će se odnositi na sećanje na stradale kolege i dodaje da su već u pregovorima da kroz više akcija pomognu kolegama borcima kojima je pomoć neophodna i u materijalnom pogledu i u zdravstvenom pogledu.

Predstavnik Udruženja veterana posebnih jedinica policije, regije Kragujevac Mladen Šipka, istakao je danas da su se udružili zajedno sa nezavisnim sindikatom policije u dobrovoljnom davanju krvi, normalno u humanitarne svrhe kako bi i trebalo.

„Na inicijativu Nezavisnog sindikata policije, mi smo kao udruženje veterana ostvarili saradnju u regiji Kragujevac, obzirom da su nam neki ciljevi odnosno ciljevi udruženja i ciljevi nezavisnog sindikata isti. Odnose se na humanitarnu pomoć udruženju odnosno pomoć našim kolegama koji su još uvek zaposleni i rade ovde a članovi su udruženja veterana posebnih jedinica policije. Udruženje veterana posebnih jedinica policije funkcioniše od početka ove godine i osnovano je sa ciljem da se održi tradicija i uspomena na posebnu jedinicu policije koja je devedesetih godina i u vreme NATO bombardovanja iznela veliki teret u odbrani države“istakao je Šipka.

Prema njegovim rečima, takođe ciljevi udruženja veterana posebnih jedinica Srbije je humanitarna pomoć kolegama, pomoć porodicama poginulih kolega i očuvanje i negovanje tradicije i uspomene na poginule kolege i pomoć ranjenim kolegama.