Foto: contessamontenegro.wix.com

Od zaključenja Ugovora o zajedničkoj izgradnji na placu u Baošićima proteklo je četrnaest godina. Do danas radovi nisu započeti. Slobodan Videnović, načelnik Gradske uprave nedavno je, navodno, posetio Baošiće. 

Ugovor o Zajedničkoj izgradnji izgradnji stambenog objekta apartmanskog tipa na placu u Baošićima potpisan je 9. marta 2005. godine u Herceg Novom.

Zajednička investicija imala je za cilj izgradnju savremenog turističko – poslovnog kompleksa, ali do realizacije ovog projekta nije došlo ni četranest godina od zaključenja spornog ugovora.

Na sednici Skupštine grada Zaječara održanoj 12. oktobra prošle godine predstavnik opozicije Miloš Stojadinović izneo je predlog za dopunu i izmenu dnevnog reda.

Ovim predlogom pred zaječarskim odbornicima trebala je da se nađe Odluka kojom bi gradonačelniku Zaječara Boško Ničić bilo dato ovlašćenje da raskine ugovor o zajedničkoj izgradnji sa investitorom Marijanom Dabović.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić na konferenciji za štampu koja je održana istog dana istakao je da bi raskidom ugovora u tom trenutku, imajući u vidu činjenicu da je proces u toku, počinio krivično delo i da nema nameru da tako nešto učini.

Odgovor nije raskinut, ali nije ni realizovan.

Iako je gradonačelnik Zaječara tvrdio da na placu čiji je vlasnik Grad Zaječar nema upisanih tereta, Uprava za nekretnine Crne Gore dostavila je dokumenta koja su potvrdila da je teret zaista upisan.

Od novembra 2018. godine do danas Gradska uprava Zaječar nije objavljivala nikakva zvanična saopštenja vezano za plac u Baošićima – bilo o toku navodnog sudskog postupka o kome je na konferenciji za štampu govorio gradonačelnik Zaječara, bilo o realizaciji Ugovora o zajedničkoj izgradnji.

Prema nezvaničnim informacijama, iz izvora bliskih Gradskoj upravi Zaječar Slobodan Videnović načelnik Gradske uprave Zaječar nedavno je boravio u Baošićima, a razlog njegovog boravka bio je upravo plac Gradske uprave u Baošićima.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa načelnikom Gradske uprave, ali on nije odgovarao na naše pozive, niti nam je putem elektronske pošte dostavio svoju izjavu o svom navodnom boravku u Baošićima.

 

Zaječarci ni ovog leta neće biti u prilici da uživaju u blagodatima gradskog odmarališta u Baošićima, a kada će i da li će ikada biti u prilici – odgovora nema.