Reklame

Na današnjoj sednici Skupštine grada Zaječara predstavnik odborničke grupe – „Pobeda za naš grad – Dr Nenad Ristović“ Miloš Stojadinović izneo je predlog za dopunu i izmenu dnevnog reda.

Ovim predlogom pred zaječarskim odbornicima trebala je da se nađe Odluka kojom bi gradonačelnik Zaječara Boško Ničić bio ovlašćen da raskine ugovor o zajedničkoj izgradnji sa investitorom Marijanom Dabović.

Foto: Timočka nova revija

Ugovor o Zajedničkoj izgradnji potpisan je 9. marta 2005. godine pod brojem 360 – 2 i zaveden u Opštinskom sudu u Herceg Novom. Zajednička investicija imala je za cilj izgradnju savremenog turističko – poslovnog kompleksa, ali do realizacije ovog projekta nije došlo ni 13 godina od zaključenja spornog ugovora.

Foto: Timočka Nova Revija

Gradonačelnik Zaječara gospodin Boško Ničić na konferenciji za štampu istakao je da bi raskidom ugovora u ovom momentu, imajući u vidu činjenicu da je proces u toku, počinio krivično delo i da nema nameru da tako nešto učini.

Pored toga u svom obraćanju koje prenosi „Za Media“ gradonačelnik Zaječara je istakao da je plac u vlasništvu grada i da nikakvog tereta na placu nema:

Međutim, uvidom u elektronsku bazu Uprave za nepokretnosti Crne Gore koji smo ostvarili danas utvrdili smo da na predmetnim parcelama 670, 671 i 672 postoji zapis o teretima i ograničenjima:

Iako nismo mogli da ostvarimo uvid zabeležene terete, očigledno je da se podudaraju sa zaključenjem ugovora sa investitorom Marijanom Dabović, što otvara pitanje da li te zabeležbe dopuštaju gradu Zaječaru da slobodno gradi i raspolaže ovim placem bez saglasnosti investitora?

Inače, još je Direkcija za imovinu Republike Srbije dopisom 04 broj 351 – 102/2009 od 24. 09. 2009. godine, naložila je da se Ugovor o zajedničkoj izgradnji zaključen između Opštine Zaječar, sa jedne strane, i Marijane Dabović, sa druge, raskine – što do dana današnjeg nije učinjeno.

Promene i pokretanje sa mrtve tačke kada je u pitanju plac u Baošićima najavio je gradonačelnik Zaječara pre nešto manje od godinu dana, navodeći da su obavljeni razgovori sa rukovodstvom opštine Herceg Novi:

Želeći da saznamo više o ovim razgovorima obratili smo se rukovodstvu opštine Herceg Novi vezano za obavljene razgovore oko dozvole, i od njih smo dobili sledeći odgovor:

Nakon današnje sednice Skupštine grada Zaječara sasvim je izvesno da se „magle nad Kontesom“ još uvek nisu razišle, već su naprotiv sve gušće.

Ima li tereta ili nema, da li je razgovora bilo ili nije, kada će se stvari zaista maknuti sa mrtve tačke – Zaječarci neće skoro saznati, jer gradskim ocima izgleda nije namera da se ozbiljno i na transparentan način pozabave ovim pitanjem.

 

1 komentar