Predizbrni skup SNS u Vratarnici, foto: Glas Zaječara

Novinar portala „Glas Zaječara“, Miljko Stojanović, verbalno je napadnut i sprečen da prisustvuje predizbornom skupu Srpske napredne stranke u Vratarnici. Lica koja su ga sprečila da uđe kazala su da je „SNS rekao da nema ulaska“. Prisustvo je dozvoljeno drugim novinarskim ekipama.

 

Srpska napredna stranka organizovala je večeras predizborni skup, u okviru predizborne kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, ali i izbore za članove saveta Mesne zajednice u ovom selu.

Novinar portala „Glas Zaječara“ Miljko Stojanović sprečen je da prisustvuje skupu, a lica koja su ga verbalno napala i sprečila da prisustvuje skupu u svojstvu novinara kazala su da ne može ući jer je „SNS rekao da nema ulaska“.

Miljko Stojanović ističe da se, nakon snimanja priloga o skupu koji je organizovao pokret „Pobeda za naš grad“ uputio ka Domu kulture kako bi sačinio prilog o predizbornom skupu Srpske napredne stranke. Prisutne su bile i druge novinarske ekipe.

Došao sam i gradski većnik Vukašin Lakićević i lice za koje mislim da je bilo prisutno u svojstvu redara, Dražen Kovijanić, obratili su i se i rekli da ne mogu da uđem. Gradski većnik Lakićević obratio mi se rečima: ne možeš da uđeš, ‘ajde da vidim kako ćeš da uđeš, pišeš gluposti za mog brata, znam ko ti rekao da to radiš. Oko mene su sve vreme bili pripadnici policije, u civilu, koji su ćutali i ništa nisu rekli, niti su reagovali. Istakao sam da sam došao kao novinar, da je ovo javni skup, ali i ulazak svejedno nije bio dozvoljen. Na kraju su mi kazali: Poštujemo te, poštuj i ti nas, nema ulaska, SNS je rekao da nema ulaska. Naravno, nije mi bila  namera da izazovem incident, pa sam odustao od namere, a nisam se osećao ni bezbedno, obzirom da prisutni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nisu preduzeli ništa. Druge novinarske ekipe bile su prisutne na skupu i dozvoljeno im je da bez ometanja rade svoj  posao.“ – kazao je Miljko Stojanović

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa načelnicom Policijske uprave u Zaječaru, ali bezuspešno.

Stojanović je trenutno u Policijskoj upravi i daje izjavu vezano za incident koji se odigrao u Vratarnici.