Reklame

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić saopštio je putem društvene mreže fejsbuk da je juče imao sastanak sa čelnim ljudima „Aptiva“, na kojem su razgovarali o početku rada ove kompanije. Prema njegovim rečima predsednik Aleksandar Vučić, Vlada Srbije, i ministarstvo finansija su najzaslužniji za dolazak ove kompanije.

Ničić je istakao zadovoljstvo da je juče imao sastanak sa čelnim ljudima kompanije „Aptiv“.

„Imao sam zadovoljstvo da, posle dužeg vremena, a usled problema prouzrokovanih pandemijom, ugostim čelne ljude multinacionalne kompanije “APTIV” zadužene za Istočnu Evropu, gospodina Marca Massana i gospodina Luisa Figueiredu. U izuzetno srdačnom razgovoru dobio sam informacije o razlozima kašnjenja otvaranja, već registrovane, fabrike “APTIV-ZAJEČAR”, kao i o verovatnom terminu početka rada iste u, renoviranim, pogonima nekadašnje kompanije “Gorenje”. Zajedno sa njima, dogovoreno je, da tačan datum početka rada pogona, u okviru privremene “brownfield” investicije, kao i početak gradnje fabrike u okviru “greenfield” investicije u PZ “Zapad”, uskoro objavimo na zajedničkoj konferenciji za štampu koja će biti upriličena u našem gradu“.- kaže Ničić.

On je istakao da u zajedničkom razgovoru nedvosmisleno su zaključili da je nemerljiv doprinos predsednika Vučića i njegovih saradnika, kao i Vlade Republike Srbije, a posebno Ministarstva finansija, u dolasku ove kompanije, koja trenutno posluje u 44 zemalja sveta, ima 124 fabrike i oko 180.000 zaposlenih, i u naš grad.

„Takođe smo se, tokom razgovora, osvrnuli i na ne slučajne, zlonamerne, spinove vezane za uslove rada i poslovanja u ovoj kompaniji i zaključili da su isti delo onih koji svoju budućnost grade na sloganu “što gore, to za njih bolje” i koji ni Srbiji a ni Zaječaru, a posebno brojnim nezaposlenim ljudima, ne misle ništa dobro. Zajedno sa gostima obišli smo i pogone nove brownfield investicije (bivše “Gorenje”), gde su nam se pridružili i direktor “Aptiva-Zaječar” gospodin Adorian Ioart kao i vođa projekta “Aptiv-Zaječar” gospodin Boris Milić. Na licu mesta imali smo priliku da se uverimo da su pogoni, kancelarije i prateće prostorije potpuno renovirane u površini preko 7000 m2 i da je pri kraju instalacija kompletne opreme i mašina“.kazao je on.

Poštujući molbu čelnih ljudi kompanije ovo su sve informacije, do konferencije za štampu, koje se mogu izneti u javnost.