foto: printscreen youtube t1

Komandant štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić upozorio je građane Zaječara da zbog nepoštovanja mera i pravilnog nošenja zaštitne opreme, mogu da dovedu do katastrofe po sve nas. „Dovešćete nas u situaciju da odmah izdamo naredbu da se sve zatvori“.- kaže Ničić.

Gradonačelnik Zaječara oglasio se preko društvene mreže fejsbuk da ako je od danas pa narednih 60 sati, zabrana kretanja, nije smak sveta.

„Ovo što se trenutno dešava u gradu ispred pošta, banaka, apoteka, prodavnica… uz užasno nepoštovanje propisanih mera, rastojanja i pravilnog nošenja zaštitne opreme dovešće do katastrofe po sve nas“ističe Ničić.

Ničić upozorava ako se ovakvo ponašanje nastavi odmah će izdati naredbu da se u gradu Zaječaru sve zatvori.

„Dovešćete nas u situaciju da ODMAH izdamo naredbu da se sve ZATVORI. Ako nemate poštovanje, Vi koji ovo radite, prema svom zdravlju i sebi, imajte prema drugima koje ugrožavate svojom neodgovornošću. AMAN , BUDITE LjUDI“– upozorava on.

Ničić ističe da namerno nije izbacio fotografije haosa u gradu, kako ne bi ružnu sliku poslao u Srbiju i svet.

„Namerno nisam izbacio slike haosa u gradu jer me je sramota da čitava Srbija i svet gleda“– ističe gradonačelnik.

Ničić je istakao i to koliko god se oni trude da 24-ovnom dezinfekcijom, obezbeđivanjem zaštitnih sredstava, olakšicama za rad poljoprivrednika i dr. pomognu, toliko građani to verovatno shvatate kao slabost “vlasti” i priliku da izigraju propisane mere.

„Propisane ne zbog “vlasti” već zbog svih nas. Čemu to vodi?- upitao je Ničić.

Podsećamo, gradonačelnik Zaječara sinoć je saopštio da je još tri Zaječaraca pozitivno na virus COVID 19, i da je sada broj inficiranih 28.

Reklame