foto: facebook Boško Ničić
Reklame

Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zaječara saopštio je večeras na svom fejsbuk profilu da su još tri Zaječaraca pozitivna na COVID 19. Ukupan broj u Zaječaru je sada 28.

Boško Ničić izneo je večeras podatke da je od 12 testiranih Zaječaraca, tri pozitivna na COVID 19, dok se sutra očekuju rezultati za još troje.

„Stigli su (delimično) rezultati za devetoro (9), od dvanaestoro (12), juče testiranih građana Zaječara. Nažalost, za razliku od prekjuče, kada nismo imali nijednog pozitivnog od testiranih, danas imamo troje (3) dok se za troje još čekaju rezultati“.kazao je Ničić.

Svi pozitivni, po novom protokolu, biće hospitalizovani u bolnicima ili u covid centru hale “Čair” (u Nišu), a zavisno od kliničke slike.

„Grad Zaječar, zbog potencijalne mogućnosti da oba roditelja budu pozitivna, počinje pripreme za formiranje “SOS obdaništa” u kojima bi vaspitačice, koje su inače na 100-om plaćenom odsustvu i pripravnosti, ovu decu čuvale, po smenama, 24 sata“.-ističe gradonačelnik.

Ničić ističe i to da od nas zavisi, našeg ponašanja, da li će se broj inficiranih pojačavati ili ne.

„Ono što se danas, čim je malo otoplilo, dešavalo u nekim, većim, naseljima u gradu ne uliva nadu u pozitivan ishod“kaže Ničić.

Prema njegovim rečima naizgled naivna, dečija igra u inače zatvorenim parkovima i parkićima, bez ikakve zaštite, na razmaku od nekoliko centimetara, najbolji je put da ponovo “bukne” infekcija i unese se u domove u kojima su roditelji, bake, deke, opominje Ničić.


1 komentar