Nevreme nanelo štetu, foto: Printscreen / facebook / privatna arhiva
Reklame

Jako nevreme koje je zahvatilo Zaječar nanelo je štetu. Jak vetar obarao je stabla, ali izazvao štetu na električnim stubovima i fasadama zgrada.

 

Nevreme koje je nešto posle 18 časova zahvatilo Zaječaru zadalo je nevolje Zaječarcima. Jak vetar rušio je stabla, a štetu su pretrpele i fasade zgrada, kao i električni stubovi.

Ekipe nadležnih preduzeća, prema rečima gradonačelnika Zaječara na terenu su i uprkos nevremenu saniraju štetu. Rukovodstvo „Elektrodistribucije“, prema rečima Ničića, i dežurne ekipe nisu se odazvale na pozive Štaba za vanredne situacije.

foto: facebook Boško Ničić

„Nevreme, koje još traje, izazvalo je brojne štete i rušenje drveća i oštećenje električnih stubova i fasada zgrada.
Dežurne ekipe gradskih JKP preduzeća i komunalne milicije su, uprkos trajanju nevremena, na tarenu i, koliko je u njihovoj moći, saniraju štetu. Nažalost rukovodstvo “Elektrodistribucije” Zaječar i njihove dežurne ekipe ne odazivaju se na pozive rukovodstva ŠVS o čemu će izveštaj biti dostavljen EPS-u.
Mole se građani i vozači (posebno u centru grada – preko puta apoteke) i na ulazu u grad iz pravca FMT-a da obrate posebnu pažnju na bandere sklone padu.“ – izjavio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić

Jaka kiša i dalje pada na teritoriji grada.