Foto: screenshot happy tv
Reklame

Na Fejsbuk profilu poznatog pulmologa i donedavnog člana Kriznog štaba pojavio se montiran snimak u kome se ismevaju epidemiolozi Predrag Kon i Branislav Tiodorović.

Naime, Nestorović je „šerovao“ snimak u kojem se pojavljuju karikature dvojice članova Kriznog štaba – Kona i Tiodorovića, emotikoni mrtvačkih glava, vakcina, kao i novac.

U jednom trenutku Kon kaže: „Okreći, bre, to“. Čini se da snimak ide u pravcu toga da Kon i Tiodorović rade na tome da vakcinišu građane protiv korona virusa i da za to uzmu novac.

Nestorović, njihov dojučerašnji kolega u Kriznom štabu, kaže da je taj snimak najpre na Fejsbuku objavila njegova supruga i to uz njegovo odobrenje.

– Moja žena je okačila taj snimak na Fejsbuk, baš mi je simpatično što je Kon kao sirena – rekao je Nestorović za Kurir, preneli su beogradski mediji. Montiran snimak je dobio veliki broj lajkova i komentara, od kojih su velika većina podrška za Nestorovića i odobravanje ismevanja Kona i Tiodorovića. Neki od komentara su: „Svaka čast, doktore“, „Doktore, legendo“, „Da ste nam živi i zdravi još 100 godina“, „To su sve prodane duše… sve im je malo para… prodali su Srbe“. Međutim, Konu snimak nije bio nimalo smešan, pošto je za Kurir izjavio da je montirani snimak „svinjarija“.

– Nikada se nismo slagali u stavovima. U toku rada u Kriznom štabu nisam se javno konfrontirao sa njim jer smo bili u istom timu… Pretpostavljam da to smatra mojom slabošću… Istorijski sud o ponašanju u toku pandemije kao i detaljne rasprave doći ce tek kada sve prođe. Ja ih vrlo staloženo, čista srca, čekam vrlo spremno, ali i sa punom odgovornošću – kazao je dr Kon za Kurir i dodao da „deo sa mrtvačkim glavama nije video pa ne može da komentariše“.

Epidemolog Tiodorović, s druge strane, ne veruje da je Nestorović podelio taj snimak na svom Fejsbuk profilu.

– Iako sam video taj klip, i dalje ne mogu da verujem da je to tačno. Zašto bi Bane imao takav odnos prema meni? Sve do sada sam mislio da imamo je kolegijalan odnos – izjavio je Tiodorović, prenele su Novosti. Naveo je da ne može da veruje da je to stav Nestorovića, rekavši da hoće direktno od njega da čuje u čemu je problem, „ako je to uopšte tačno“.

Podsetimo, Nestorović je jedna od najkontroverznijih ličnosti otkako se pojavila epidemiološka kriza izazvana virusom korona. On je prvi rekao da je to „najsmešniji virus u istoriji“, da žene mogu u šoping u Milano, kao i da građani ne treba da nose maske.

Izvor: Danas