Zaječarska fontana umesto da privlači ljude i zrači lepotom u danima kada temperature ide preko 30, ona je danima puna mrtvih golubova koji se bukvalno raspadaju.

Obično fontane u gradovima služe, da krase centar, da se turisti slikaju, a ponekad da neko kada je velika vrućina, priđe i ohladi se.

Skoro da nema putnima nemernika da kada je došao do grada na Timoku, nije došao do fontane u centru grada, da fotografijom zabeleži ovaj simbol Zaječara.

U Zaječaru, fontana ne radi danima, a mrtvi golubovi pokazuju kako vlast u gradu na Timoku brine o svemu što je u gradu.

Da li će, i kada, poteći voda studena sa fontane u centru Zaječara?

Građani Zaječara kažu da veći nemar nikada nije bio u Zaječaru, i da kako vreme prolazi grad se sve više raspada.

“Ne znam šta da kažem. Ovo je sramota za nas. Prilaze deca i ljudi koji se krste. Zar niko ne može da skloni mrtve golubove”, kaže jedan stariji Zaječarac.

Brzo smo kontaktirali Komunalnu miliciju i inspekciju, i njihova reakcija je bila više nego brza.

Za pola sata, pojavila se ekipa JKSP “Zaječar” i počelo je čišćenje fontane, ali da jedan problem nikada ne ide sam, dokaz je i to da vode još uvek neće biti pošto je ventil pukao pre nekoliko dana, i tek sada je kvar uočen.

Podsećamo, sanancija fontane „Majka i dete”, najavljena je još 2019. godine, kada je najavljeno i sređivanje česme. U međuvremenu česma je zamenjena novom, dok fontana više služi kao smetlište u centru grada, a pored toga nije došlo do sanacije.

Krenuli radovi oko izmeštanja česme na skveru

Reklame