Foto: Glas Zaječara Zorana Mihajlović
Reklame

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović tokom svoje posete osvrnula se i na izgradnju „Turskog toka“.  Na pitanje o angažmanu firme „Inkop“ u izgadnji „Turskog toka“ ministarka Mihajlović izjavila: „Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture ne bira izvođače niti podizvođače.“

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović boravila je danas u Zaječaru.

Nakon sastanka sa direktorima javnih preduzeća i predsednicima opština na konferenciji za novinare Mihajlovićeva je najavila da će Vlada republike Srbije uložiti 2.7 milijarde dinara u drumski i 11 milijardi dinara za železnički saobraćaj.

Osvrćući se na izgradnju „Turskog toka“ ministarka Mihajlović je naglasila da je resorno ministarstvo izdalo potrebne dozvole, te da je sada na izvođačima radova da realizuju planirane radove u zacrtanom roku.

Povodom tužbe podignute protiv izvođača radova ministarka MIhajlović izjavila je sledeće:

Sve što se desi u toku izvođenja infrastrukturnog projekta, bilo kakva vrsta štete, ukoliko nastane, zna se na koji način se to rešava. Da li je to kroz organ koji to sprovodi, ili kroz upravni postupak, i tako dalje. Dešavaju se i takvi slučajevi da dođe do tužbi, ali tu je sud nadležan.

Foto: Glas Zaječara Zorana Mihajlović

Na pitanje o angažmanu firme „Inkop“, čiji su vlasnici biznismeni Milan Radoičić i Zoran Veselinović,  u izgadnji „Turskog toka“ ministarka Mihajlović izjavila:

„Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture ne bira izvođače niti podizvođače radova. Ministarstvo uređuje zakone, uređuje najnovije velike projekte, radi na plansko tehničkoj dokumentaciji, na finansiranju projekata, a ne određuje ko će šta i gde raditi.

Treba videti ko je investitor, investitori treba da daju informacije o svim izvođačima radova.“

Radovi na pripremi prve deonice trase gasovoda „Turski tok“ uveliko traju. Uskoro se očekuje da će radovi biti intenzivirani, kao i da će biti postavljene cevi na deonici od Vrške Čuke do Ćuprije.