Reklame

Ministar finansija Siniša Mali postavio je objavu na društvenoj mreži Instagram u kojoj je naveo da se priprema za odbranu doktorske disertacije.

Mali je uz fotografiju na kojoj gleda u ekran laptopa, napisao da odbranu disertacije očekuje „sredinom godine“.

„Odbrana predfinalne verzije doktorske disertacije na Ekonomskom fakultetu Tehničkog univerziteta u Slovačkoj. To je poslednji korak pred odbranu doktorske disertacije koju očekujem sredinom godine. Ovo je nešto što je meni lično veoma važno i čemu radim sa zadovoljstvom u poslednje dve i po godine“, naveo je ministar.

Upravni sud u Beogradu poništio je ranije odluku Univerziteta u Beogradu da je doktorska disertacija ministra finansija Siniše Malog plagijat.

Senat Univerziteta doneo je 22. decembra 2021. godine odluku da doktorska disertacija ministra finansija bude poništena zbog neakademskog ponašanja.

To je bio drugi put da Senat poništava sporni doktorat, nakon što je prva takva odluka ukinuta jer je Upravni sud pronašao procesni nedostatak.

Mali je i tada najavio da će zatražiti ponovo pokretanje postupka, na osnovu čega je Upravni sud i zasedao i doneo odluku da mu doktorat bude vraćen.

Izvor: N1

Reklame