Foto: screenshot rts

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da informacija da je umrlo tri puta više ljudi od koronavirusa „nije tačna“.

„Stojim iza toga da nije utemeljeno ni na jednom dokazu, to apsolutno nije tačno“, rekao je Lončar prilikom obilaska gradilišta nove kovid bolnice na vojnom kompleksu u Batajnici.

Tom prilikom je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija uraditi kompletnu revizuju podataka o broju umrlih od kovid-19 i poručio da država ništa nije krila.

„Srbija će uraditi kompletnu reviziju za svaku smrt, za svakog čoveka, da vidimo kako to izgleda. A to će da rade kliničari“, poručio je Vučić i dodao da ne misli da će tu biti mnogo velikih razlika.

On je rekao da država ništa nije krila i da će transparentno raditi i u budućnosti.

Epidemiolog Predrag Kon je izjavio u utorak da je prema njegovom istraživanju na osnovu podataka iz Gradskog zavoda za javno zdravlje, od marta do juna, bilo tri puta više smrtnih slučajeva nego što je sistem prikupio i što je zvanično objavljeno, odnosno nego što je pismeno prijavljeno. Naveo je i da je postojao i problem u informacionom sistemu.

Izvor: N1

Reklame