Reklame

Na sednici Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa razmatran je učinak postojećih mera i odlučeno je da neće biti njihovog ublažavanja. Građanima Srbije koji su potpuno vakcinisani Sinofarm, Fajzer i Sputnjik vakcinom, kao i onim građanima koji su primili jednu dozu vakcine AstraZeneca, biće omogućeno da bez negativnog PCR testa ulaze u zemlju.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić zahteva da tržni centri i ugostiteljski objekti budu otvoreni uz posebne uslove i mere, dok epidemiolog Predraga Kona kaže da to još nije realno jer je aktivnost virusa velika.

„Moramo biti realni, objektivno sagledati situaciju. Noćas je bila teška noć, bila još komplikovanija situacija, pune su bolnice takoreći potpuno, ambulante su radile skoro do kraja dana i noći, imamo povećanje broja pregleda. Nemamo nijedan podatak koji kaže da možemo da ublažimo mere“, rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović za RTS uoči sednice Kriznog štaba.

Prema njegovim rečima, bilo bi „razumno izdržati do kraja ove nedelje sa ovim merama i pokušati da stabilizujemo situaciju“.

Izvor: N1