Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je danas za TV NovaS da je medicinski deo štaba predsednici Vlade Ani Brnabić u četvrtak predložio da se skrati radno vreme klubova i naglasio da je takva mera neophodna, ali da je premijerka tražila vreme da razmisli o tome, preneo je portal Nova.rs.

Medicinski deo Kriznog štaba je jedinstven u tome da je došao trenutak da mere moraju da se sprovode  i da se pooštre, isključivo u radnom vremenu noćnih klubova, rekao je Kon.

On je dodao da je predsednica Vlade na kraju sastanka sa štabom rekla da ih je dobro čula i zatražila da joj daju vremena da razmisli.

Na pitanje šta misli o tome da ljudi van struke imaju završnu reč, Kon je odgovorio da je Krizni štab kolektivno telo koje se u skladu sa tim i ponaša.

“U ovoj situaciji postoji deo gde mi nismo stručni, a to je ekonomski deo i postoji balans koji mora da se uspostavi. Mislim da smo bili eksplicitni juče i da smo svoj stav pokazali i više od toga se od nas ne može očekivati“, zaključio je Kon.

Osvrnuo se i na najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o nabavci Fajzer – Biontek antikovid vakcine i organizaciji vakcinacije koja će uslediti, što je nazvao ogromnim poslom koji zahteva savršenu organizaciju.

„Najavljene doze vakcine će stizati u tranšama, i već je predsednik najavio ko su prioriteti i biće vezani za zdravstvene radnike, a zatim i vojska i milicija. Imamo relativno malo vremena, ali dovoljno da se napravi plan”, ocenio Kon.

Izvor: Danas