Foto: green4grey

Nefromalna grupa Outhide festival u okviru programa Šta nam teško realizovala je prethodne godine projekat „Okreni se oko sebe“. Ove godine nastavljaju sa realizacijom sličnog projekta, a lokacija koju su ovog puta izabrali je kej na “Popovoj plaži”. Ovogodišnji projekat nosi naziv “Siđi do reke”. Ideja ovog projekta je da se uredi prostor omiljen među mladim Zaječarcima, ali i ostalim sugrađanima.

Mladi okupljeni oko neformalne grupe Outhide festival u okviru pomenutog programa napravili su 7 klupica koje su postavili na prostoru Park šume Kraljevica, tačnije na prostoru u blizini Spomenika Vešala, a ovog puta projekat je podržao pravljenje 4 klupice koje će biti postavljene na keju na “Popovoj plaži“.

Ovaj deo grada posećuju svakodnevno kako mladi sa svojim drugarima, tako i sugrađani kad šetaju sa porodicama ili svojim kućnim ljubimcima. Ideja mladih ljudi okupljenih u neformalnoj grupi Outhide bila je da omogući svima njima nove klupice gde se mogu odmoriti, ali i da dodatno ulepša prostor na samom keju. Ova grupa mladih Zaječaraca, pored toga što svojim vršnjacima i drugim zainteresovanim sugrađanima, ali i mladim iz drugih gradova ponudi alternativni muzički zvuk svake godine na prostoru Park šume Kralejvica, želi da tokom godine uradi nešto korisno za svoj grad i svoju lokalnu zajednicu, bilo da je to postavljanje klupica ili ulepšavanje gradskih fasada umetničkim muralima.

Projekat „Siđi do reke“ realizovala je neformalna grupa Outhide festival, uz podršku Mladih istraživača Srbije, Udruženja Tim 42 iz Leskovca, a u okviru programa Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije Šta nam teško – Mladi su zakon!

Postavljanje klupica biće realizovano u sredu 14. oktobra 2020. godine.

Reklame