Imamo dobre vesti za sve roditelje i decu od 7 do 16 godina u Zaječaru – otvara se Kliker IT centar za decu! Ovaj centar nudi kurseve kompjuterskog programiranja i digitalne kreativnosti, prilagođene deci tog uzrasta. Obezbeđuje inovativan i interaktivan pristup učenju, omogućavajući sticanje novih znanja i veština na zanimljiv način.

Kliker IT centar je aktivan od oktobra 2015. godine i već ima centre na 42 lokacije širom Srbije i regiona (Bosna, Hrvatska, Makedonija i Crna Gora). Do sada je više od 17 000 dece prošlo kroz njihove programe.

Njihovi programi kurseva podstiču kreativnost, maštu i interesovanje za rešavanje problema, kao i osnovne principe programiranja kroz kreiranje vizuelnih, interaktivnih i multimedijalnih aplikacija poput igrica, animacija, mobilnih aplikacija i web sajtova. Osim toga, teže tome da mladi primene naučene principe razmišljanja ne samo u IT sferi, već i u svim aspektima života.

Kursevi dostupni ovog semestra prilagođeni su uzrastima osnovaca i mlađih srednjoškolaca. Za najmlađe polaznike, pripremljeni su programi SCRATCH Start za učenike 1. i 2. razreda osnovne škole, dok je za učenike 3. i 4. razreda osiguran program SCRATCH 1. Za starije osnovce i mlađe srednjoškolce, imamo u ponudi AppInventor, Python i Web programiranje.
Program će biti proširen kursevima programiranja za predškolce, kao i kursevima Robotike i 3D štampe u drugom semestru od septembra.

Upis je u ovom trenutku otvoren, probne radionice kreću od 18. Februara i iz Klikera će se potrudiiti da ih bude što više, u nekoliko termina i za sve uzraste, kako bi svi mogli da dođu, probaju, upoznaju se sa programom i saznaju malo više, dok će nastava početi 2. i 3. Marta. Iz Klikera pozivaju sve, i klince i roditelje, da ih prate i da se registruju za radionice na vreme, jer će mesta biti ograničena.

Kursevi imaju trajanje od 16 nedelja, održavaju se jednom nedeljno, subotom ili nedeljom, svaki čas traje 90 minuta. Tokom prvih 15 časova deca će pokriti gradivo kursa, dok će poslednji čas biti posvećen prezentaciji završnih projekata i dodeli diploma. Cena kursa iznosi 24.000 dinara, s mogućnošću plaćanja u celosti ili u 5 rata. U slučaju plaćanja na rate, prva rata se uplaćuje na početku kursa, a poslednja na kraju. Svi potrebni materijali, udžbenici, računari i ostala oprema su obezbeđeni besplatno od strane Kliker centra.
Prijavu možete izvršiti na sledećem linku https://kliker.edu.rs/zajecar/ ili pozivom na broj telefona 061 3178545.

Reklame