Foto: Pixabay
Reklame

Česte havarije na vodovodnoj mreži, koje se dešavaju u poslednjih par meseci u ulici Crvene armije, radnici JKP “Vodovod” Zaječar rešavaju zamenom celokupnog cevnog materijala i fitinga, kaže se u saopštenju JKP „Vodovod“ u Zaječaru.

Oni ističu da se azbestno-cementne cevi se zamenjuju novim HDPE cevima, regulacioni šahtovi, ventili i vodovodni fiting u njima se zamenjuju novim i na ovaj način se pripremaju za buduću rekonstrukciju vodovodne instalacije u ovoj ulici.

„JKP „Vodovod“ planira da u narednoj godini zameni celokupnu vodovodnu instalaciju u ulici Crvene armije, dužine 2 900 metara. Radovi će se obavljati od ulice Negotinski put do ulice Ljutice Bogdana i tom prilikom biće zamenjene stare azbestno-cementne cevi novim HDPE cevima, biće rekonstruisano oko 210 individualnih kućnih priključaka, 15 regulacionih šahtova i izgradiće se 16 novih“.ističu oni.

Na ovaj način JKP Vodovod rešiće problem havarija i pucanja cevi koje su u ovom delu Zaječara učestale poslednjih meseci i zbog kojih nekoliko hiljada ljudi ima problem sa vodosnabdevanjem. Procenjena vrednost planiranih radova iznosi 40.000.000 dinara, navodi se u saopštenju JKP „Vodovod“.