Foto: Pozorište
Reklame

U Zaječaru je izvedena premijera predstave “Čehovljeva soba” sezona prva, prema pričama Antona Pavloviča Čehova, koja je publiku ostavila bez daha. Čitanje Čehova na način na koji su to učinili Nikola Zavišić, koji je i reditelj predstave, i Una Đelošević, je nešto fantastično, do sada neviđeno na sceni zaječarskog teatra.

Prema rečima reditelja, zajedno sa zaječarskim glumcima iskrojen je jedan novi Čehov, a sa scene je timsko , grupno, ekipno prosleđeno do publike ,,što je više moguće njegove nežnosti, grubosti, šale, apsurda, satire, farse, duboke emocije, svega onoga što se u izabranim pričama krije. I možda još nešto, što se pojavilo usput, tokom druženja i rada.”

Očekivanja reditelja su ispunjena i zaječarska publika je u potpunosti pristala na ovo ponuđeno putovanje kroz devet sasvim različitih krugova života Antona Pavloviča.

“Od sasvim intimnih, malih događaja (priče „Ženska osveta“, „Otišla je“ i „Mekušac“), do velikih, glasnih, bučnih razmirica („Neopreznost“, „Kameleon“, „Činovnikova smrt“), pa preko nežne ali i surove zimske intime („Šala“) i, kako smo ih nazvali „ženskih priča“ („U hotelu“, „Poslednja Mohikanka“), ovo je jedno zajedničko, scensko-muzičko putovanje u Čehovljevu dimenziju na način kako je mi sada vidimo.”

“Ova predstava je pomak u reportoarskoj politici zaječarskog pozorišta, jer je publika prvi put videla naše glumce u sasvim drugom izdanju, pokazali su neke svoje talente koje do sada nisu imali prilike da pokažu. Osim u redovnom repertoaru ova predstava će bez imalo sumnje otići na mnoge festivale i imaće brojna gostovanja”, ocenjuje direktor pozorišta Vladimir Đuričić.

Reklame