Foto: Dejan Antonijević

Info dan programa Kreativna Evropa i platforme EU mogućnosti namenjen svim pojedincima koji rade u ustanovama kulture i obrazovanja, javnim institucijama, udruženjima koji deluju u svim sektorima kulture kao i sektoru obrazovanja, ekologije i socijalne zaštite, biće održan u ponedeljak, 27. maja na Feliks Romulijani.

Tokom info dana biće predstavljeni godišnji konkursi za predloge projekata i projekti koji su podržani u okviru podprograma Кultura, kao i podrška koju podnosiocima predloga projekata pruža Desk Кreativna Evropa Srbije pri Ministarstvu kulture RS.

Кreativna Evropa je program Evropske unije kojim se pruža finansijska podrška ustanovama i organizacijama u polju kulture kako bi čuvale, razvijale i promovisale evropsku kulturnu i jezičku raznolikost, kao i nasleđe, i unapredile kvalitet kulturnih, a naročito audiovizuelnih delatnosti. Кreativna Evropa je ključni program Evropske unije za podršku i razvoj sektora kulture, pre svega projekata međunarodne saradnje i razmene. Godišnji budžet programa je oko 350 miliona evra i podeljen je na više od 20 različitih konkursa.

Program će predstaviti Bojan Milosavljević, projektni menadžer Deska Кreativna Evropa Srbije.

O uspešno sprovedenim projektima kroz program Kreativna Evropa pričaće Jelena Anđelković, Arheološki institut Srbije, projekti Dancing Histor(y)ies, SheLeadersVR, StećakLand.

Ovom prilikom, zainteresovani će se upoznati se sa platformom „EU mogućnosti“, koju su pokrenuli Delegacija EU i EU info mreža u Republici Srbiji. Platforma obuhvata sve programe i fondove Evropske unije koji su dostupni pojedincima, ustanovama, organizacijama i kompanijama u Srbiji.

Platformu „EU mogućnosti” predstaviće Snežana Andrić iz EU info kutka u Nišu.

Prisustvo događaju je besplatno, ali je potrebno da se zainteresovani prijave na LINKU.

Info dan se realizuje u partnerstvu Narodnog muzeja u Zaječaru, Deska Kreativna Evropa Srbije i EU info kutka u Nišu.

Reklame