Foto: Freepik (amfer75)
Reklame

U današnje vreme potraga za idealnom nekretninom umogome je olakšana. Danas putem pametnog telefona, tableta, laptopa ili računara imate celokupno tržište nekretnina na svom dlanu. Dakle, kupovina stana počinje iz vaše fotelje

Nekretnine na dlanu

Dovoljno je da na nekom od portala za prodaju nekretnina ukucate željene parametre i dobićete sve ponude u tom mestu. Na primer, zanima vas prodaja stanova Novi Sad, tražene parametre ćete odrediti u filteru pretrage. U zavisnoti od toga da li već imate namenjen budžet, odredićete minimalnu i maksimalnu cenu, tip nekretnine (kuća, stan, plac, vikendica, poslovni prostor), kvadraturu, čime ćete dodatno suziti broj ponuđenih nepokretnosti. 

Na šta obratiti pažnju tokom potrage za stanom?

Ono na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine stana je njegova funkcionalanost i komfor. U stanovanju postoje brojni tipovi komfora. Odlučujići su svakako toplotni i ventilacija. Isto tako bi trebalo obratiti pažnju na funkcionalnu organizaciju prostorija u stanu, da li ih je moguće pregraditi, odnosno preurediti i slično. Druga, ne manje važna stavka, je orijentacija stana u odnosu na strane sveta, same zgrade prema ulici ili drugim zgradama. 

Nemate vremena za obilazak stanova?

Nedostatak vremena za obilazak svih kuća ili stanova koje ste u oglasima izabrali je takođe jedan od faktora zbog kog se mlađe generacije sve više okreću tehnologiji. Tako Milenijalci i Generacija Z kada traže recimo prodaja stanova Beograd izbor sužavaju pomoću virtuelne ture. Ovakva tura zasigurno omogućava da steknete osećaj o rasporedu i veličini prostorija. 

Virtuelna tura kroz nekretitninu

Virtulene ture su najnoviji trend u svetu, ali i kod nas. Sve je više portala za prodaju i izdavanje nekretnina u Srbiji koji su postali svesni važnosti ovakvog vida oglašavanja. Na taj način su pojednostavili obilaske kroz jednostavan prikaz nekretnine na realističan način. Šta je zapravo virtuelna tura? To je niz panoramskih slika koje su „spajane“ zajedno kako bi stvorile „virtuelno“ iskustvo bilo koje lokacije. Kada se jednom stvori, gledalac je u mogućnosti da doživi kako je biti tamo gde zapravo nije sa nekoliko klikova mišem. 

Razlika između virtuelne i video ture

Virtualne ture ne treba brkati sa video obilascima, iako su obe vrste ture slične. Video obilasci omogućavaju korisnicima da vide samo jednu tačku gledišta u bilo kom trenutku. Uz virtuelni obilazak, možete da vidite celu panoramsku scenu ili da zumirate kako biste bolje pogledali određeno područje. 

Prednosti virtuelnog obilaska nekretnine

Ključne prednosti virtuelnog obilaska nekretnine su svakako ušteda vremena, ali i:

  • Smanjenje troškova – vožnja gore-dole da biste videli sve nekretnine za koje ste potencijalno zainteresovani. Zamislite samo koliko novca ćete uštedeti na benzinu!
  • Ova tehnologija pomaže u stvaranju trenutnog osećaja vlasništva. Kada krenete u obilazak lako ćete moći da zamislite da živete u toj kući ili stanu. 

Poseta uživo će i dalje biti potrebna

Ipak, još uvek je teško zaključiti prodaju bez posete uživo. Čak i uz virtuelni obilazak, poseta uživo će i dalje biti potrebna. Ali, razlika je u tome što ćete nakon virtuelnog obilaska već doneti delimičnu odluku o kući ili stanu i samo ćete želeti da ga posetite radi konačne potvrde pre nego što započnete pregovore oko cene. Drugim rečima, ako vas zanima, primera radi, prodaja stanova Niš, videćete da je ovo najlakši način da bez previše trošenja vremena i nogu dođete do željene nekretnine. 

Kada donesete konačnu odluku o kupovini

Potraga i kupovina nepokretnosti u dvadeset prvom veku ne bi trebalo da predstavlja problem, ako imate jasnu ideju šta želite da kupite, gde i kada. Kvalitetna polazna tačka za razmišljanje je i udaljenost vašeg novog doma od radnog mesta, vrtića, škole ili fakulteta, kao i blizina parkinga, većih prodavnica ili šoping centara. A kada jednom donesete konačnu odluku, ne libite se da se posavetujete sa agentom za prodaju nekretnina kako biste što bezbolnije prošli kroz proces kupoprodaje.

Reklame