Foto: Pozorište

Festival mladih pesnika „Mladi maj”, 38. po redu nastavlja se danas u Pozorišnom muzeju. „Radionicom pisanja poezije“ na kojoj učestvuju finalisti Festivala, učenici osnovnih i srednjih škola i gosti Festivala.

Za 13.00h zakazana je promocija knjige:”Sećanje na kraj 20.veka, panorama pesnika rođenih 1951-60”. Od 17.00h biće reči o savremenoj ruskoj poeziji, a za 18-00h na programu je predstavljanje časopisa “Letopis Matice srpske” povodom 200 godina postojanja i promocija izabranih dela Selimira Radulovića.

Od 19:00 sati biće priređena promocija knjige „Let vremenske veštice“ prošlogodišnje pobednice Festivala mladih pesnika Ane Ogrizović.

38. Festival mladih pesnika „Mladi maj” završava se večeras u 20.00h nastupom finalista i proglašenjem pobednika Festivala. I ove godine biće dodeljena nagrada “Sergije Lajković”, a prvi put biće dodeljena i Specijalna nagrada Festivala za sveobuhvatan doprinos i afirmaciju književnog i umetničkog stvaralaštva mladih.

Organizator je Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelji Grad Zaječar i Ministarstvo kulture i informisanja.

Reklame