Foro: Glas Zaječara
Reklame

„Medalju Vam vraćam, da je dodelite njima ili nekome po meri i kriterijumima navedenih kriminalaca, jer ni jedna medalja, pa ma bila ona i zlatna, ne može biti veća i viša od porodice.“-kazao je Dr Nenad Ristović kada je vratio medalju za zasluge u borbi protiv COVID-19, međutim, danas je on na 76. mestu izborne liste „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ za parlamentarne izbore koji će u Srbiji biti održani 3. aprila.

Republička izborna komisija je danas proglasila izbornu listu „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ za parlamentarne izbore koji će u Srbiji biti održani 3. aprila. Iz Zaječara na ovoj listi nalaze se Dr Nenad Ristović (76 mesto) i Dragana Branković Minčić (163 mesto).

Društvene mreže danima su usijane, povodom ovog „transfera“ u minut do dvanaest. Mnogi građani su negodovali, da su opet prevareni, dok su pojedinici pravdali ovaj potez.

Miloš Stojadinović, odbornik političke platforme „Možemo bolje“, kaže da nije iznenađen ovakvim potezom Ristovića.

„Za mene je ovaj potez očekivan i bilo je samo pitanje trenutka kada će se desiti. Sve se dešavalo po scenariju koji smo već videli kod preletanja Boška Ničića. Na žalost ovo je ponovo udarac na poverenje građana koji su verovali da je pomenuta osoba istinski opozicionar i prevareni su po drugi put u bliskoj istoriji našeg grada. Takođe bi iskoristi priliku i da se zahvalim pomenutoj osobi što su konačno u našem gradu maske pale i što građani sada znaju ko je opozicija u našem gradu, iako su do spoznaje morali da dođu ponavljam na teži način, još jednom prevarom“.- kazao je Stojadinović.

Uglješa Đuričković, iz „Zaokreta“ kaže da uprokos prelasku Ristovića, nisu svi političari isti.

„U politici je sve moguće i sve je dozvoljeno“, koliko puta ste čuli tu rečenicu, sigurno puno puta, ali takvo shvatanje politike je direktan uzrok nastanka rečenice: „Svi su oni isti“. Nisu svi isti i sve može da se promeni, iako je danas u Zaječaru izvršena najjeftinija kupovina sedam hiljada glasova koji su nedvosmisleno protiv ovog režima. Ovo je još jedna prevara, još gora prevara, još strašnija prevara još jednog preletača i neka mu je na čast. I neka ide, neka mu je alal, podeliće sudbinu prezira srpskog naroda koja je zadesila i Boška Ničića i koja će zadesiti ovu SNS nakaradnu vlast vrlo brzo. Ovo je čin prodaje vere za večeru. Izgovori da je ovo spašavanje grada su kvarni i u skladu sa kvarnom odlukom koju je doneo. Građani su još jednom prevareni, građani su razočarani, ali ne bi trebalo da se tako osećaju, jer ih je prevario neko ko nije zaslužio njihovo poverenje. Maske su pale, a odbornici ove grupacije, ukoliko su časni i pošteni, jedini zadatak koji bi trebalo da obave jeste da sačuvaju izbornu volju građana, odgovornost je na njima“kazao je Đuričković.

Iz Pokreta „Pobeda Dr Nenad Ristović“ kazali su u saopštenju da je Ristović nestranački kandidat na listi SNS-a.

„Glavni odbor Pokreta Pobeda ZA naš grad – dr Nenad Ristović na sednici održanoj 14. februara 2022. godine jednoglasno je podržao kandidaturu dr Nenada Ristovića za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije kao nestranačke ličnosti na listi Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, a na lični predlog predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Uvereni da će na najbolji način zastupati interese Grada Zaječara u Narodnoj skupštini Repbulike Srbije, kao i u drugim republičkim organima vlasti, bezrezervno podržavamo kandidaturu predsednika Pokreta Pobeda ZA naš grad za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Pozivamo sve članove i simpatizere Pokreta da uzmu aktivno učešće u kampanji, kako bi se glas Zaječaraca jasno i glasno čuo u Beogradu“.- kaže se u saopštenju.

Podsećamo, na 6. sednici Skupštine grada Zaječara, tri odbornika pobede napustila su odborničku grupu Nenada Ristovića, a odbornica Sandra Milenković je kao razlog napuštanja „Pobede“ navela da ne želi da budu lažna opozicija.

Pogledajte šta je Dr Ristović kazao novinarima kada je predsedniku Aleksandru Vučiću vratio medalju.

Reklame