Foto: Pixabay
Reklame

Državni sekretar u Minstarstvu zdravlja Mirsad Djerlek izjavio je danas da nema mesta panici ali ni opuštanju jer su i dalje „visoke cifre“ novozarenih koronom i, kako je naveo, nećemo se „zaletati i donositi odluke da se vratimo iz kovid sistema u nonkovid sistem“.

„Još je rano i moramo ubrzati imunizaciju“, rekao je Djerlek, za TV Pink, potvrdivši da je predvidjeno da danas stigne 130.000 doza ruske vakcine Sputnjik V.

On je pozvao gradjane da iskoriste „veliki broj doza vakcina koje će doći ovih dana“ i masovno se odazovu kako bi se ubrzao tempo imunizacije, navodeći da je potrebno vakcinisati veliki broj ljudi za kratko vreme.

„Ja čvrsto verujem da ćemo u tome uspeti“, rekao je Djerlek, navodeći i da će ruska vakcina, koja će stići sa Instituta Torlak, doprineti većoj sigurnosti da se sprovede vakcinacija.

On je istakao da je interesovanje gradjana za vakcinisanje sve veće i da se nada da će se do kraja juna revakcinisati izmedju dva i po miliona i tri miliona gradjana, što bi stavilo barijeru širenju korone.

Kako je još rekao, „ubedjen je da će Srbija pobediti koronu i antivaksere“.

„Imamo naučno utemeljene dokaze da je to što antivakseri stalno plasiraju preko društvenih mreža, glupost“, rekao je Djerlek.

Izvor: Beta