foto: Glas Zaječar
Reklame

Odmah pored puta Vražogrnac – Trnavac u dužini od 50 metara nalazi se još jedna divlja deponija. Predsednik mesne zajednice Trnavac kaže da đubre bacaju i meštani Trnavca i Vražogrnca i to godinama.

Ukoliko iz Zaječara krenete putem za Trnavac, između sela Vražogrnac i Trnavac sa leve strane videćete veliku deponiju.

Smeće nagomilano na ovom mestu ka putu raznosi vetar, a neretko i životinje koje se tu okupljaju u potrazi za hranom.

Smetlišta privlače sitne glodare kojima se hrane sitni predatori poput šakala. Sa porastom broja smetlišta, odnosno potencijalnih izvora hrane, dolazi i do rasta populacije šakala koja je primetna u svim prigradskim naseljima i selima.

Prema rečima predsednika MZ Trnavac Stanislava Đorića, smeće bacaju i meštani Vražogrnca i meštani Trnavca.

Stanislav Đorić predsednik MZ Trnavac

„Smeće bacaju meštani Vražogrnca kada krenu za Trnavac kao i meštani Trnavca kada krenu za Zaječar. To se godinama radi, i sada je zatrpan kanal koji vodi preko tunela“.– kaže Đorić.

Stanislav Đorić apelovao je na komunalnu policiju da reši problem sa ovom divljom deponijom, pošto je to smetlište postalo mesto okupljanja šakala, i moguće zaraze.

Podsećamo, put Trnavac – Čokonjar pored činjenice da prolazi kroz deponiju, krateri i rupe na putu, stvaraju probleme prilikom vožnje. Zbog stanja puta autobuska linija je obustavljena.

Slična deponija nalazi se pored puta Zaječar – Bor, kraj sela Nikoličevo, gde se nalazi veliko smetlište.

Na putu ka Vražogrncu i u neposrednoj okolini sela smetlišta niču kao pečurke. Obale mrtve, Borske reke zatrpane su smećem. Šakali, kojih ima u sve većem broju, noću uznemiravaju meštane.