Reklame

Potpredsednik SSP Dejan Bulatović izjavio je danas u Zaječaru, da je ta stranka potpisala kod notara da ukoliko ne ispune sve što su obećali u „Planu za dan posle“, napustiće politiku i više se njom neće baviti.

On je rekao da je tokom ove godine ugašeno 360 sela, ocenjujući da je to najveća opasnost za Srbiju. Prema njegovim rečima, SSP ima plan za oporavak svih tih sela – da se krene kroz poljoprivredu, da vrate krave, svinje, ovce, da se ljudi bave voćarstvom i stočarstvom.

„Ukoliko sad ne otvorimo oči i na sledećim izborima ne uzmemo tu olovku i zaokružimo onaj broj koji će oterati njih u prošlost, a dovesti ljude koji će znati da cene i  selo i  poljoprivredu, nismo uradili ništa. Znači, prvih 6 meseci vratiti subvencije na 12.000, a da vas podsetim SNS je pri dolasku na vlast odmah spustilo subvencije na 4.000. Isto tako ćemo vam omogućiti gorivo bez akciza za poljoprivredu.“istakao je Bulatović.

Bulatović je naveo da je plan SSP da uvede gorivo bez akciza za poljoprivredu, a da će i država garantovati poljoprivredne proizvode proizvođačima koji budu potpisali sa državom ugovor.

„Počeli su da uvoze i mleko. Ugasili su maltene sve farme u Srbiji, pa danas u Srbiji skoro da više i nema krava, kazao je Bulatović. Kada budući predsednik Vlade ili Srbije podigne srpsku jabuku, važno je da bude ponosan. To je srpski brend od kog se prave i kompoti i drugi proizvodi, pa hajde gotove, završne proizvode da izvozimo, a ne samo voće“, rekao je on.

Ocenio je da oporavak sela mora biti prioritet buduće Vlade i budućeg predsednika Srbije.

„Ministarstvo poljoprivrede završava svoj poslednji udarac prema srpskom delu i prema srpskoj poljoprivredi – pre nekog vremena su počeli da uvoze čak i mleko“, naveo je Bulatović i dodao da su ugasili gotovo sve farme u Srbiji.

On je kazao da Srbija uvozi smrznuto svinjsko meso, a da nije poznato odakle se sve to meso uvozi i kakvog je kvaliteta.