Foto: screenshot youtube turistička organizacija kladova
Reklame

Poslednjih dana više je izlečenih nego novozaraženih što se odražava i na  ukupan broj aktivno pozitivnih kako u Boru, tako i u Kladovu.

Gradski Štab za vanredne situacije u Boru saopštio je da su registrovana 23 nova slučaja zaražavanja korona virusom, kao i da se oporavilo 39 osoba, pa je na teritoriji grada 307 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

U borskoj Opštoj bolnici je na kovid odeljenjima je na lečenju 41 bolesnik, od kojih je na korona virus pozitivno 38. Klinička slika obolelih je od srednje teške do teške, a četiri pacijenta su na mehaničkoj ventilaciji, rekao je juče direktor Opšte bolnice, dr Goran Joksimović.

-Relativno mali broj zaraženih kovidom dolazi sa lakšom kliničkom slikom, za razliku od prethodnih epidemijskih talasa. Pacijenti su uglavnom u šestoj ili sedmoj deceniji, a ima i mlađih– kazao je direktor Opšte bolnice Bor.

Juče je u kovid ambulanti “Rudar” obavljeno 28 prvih i 39 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 56 pacijenata. Čekaju se rezultati 38 testova.

U kladovskoj opštini je prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo virus korona potvrđen kod još četiri osobe, od virusne infekcije oporavilo se šestoro bolesnika i aktivno zaraženo je 55 osoba.Od početka epidemije do sada je u opštini Kladovo inficirano 1.,650 osoba, oporavilo se 1.530 bolesnika, a od posledica korona virusa preminulo je 65 pacijenata.

Izvor: Danas