foto: printscreen youtube t1

Komandant Štaba za vanredne situaciji i gradonačelnik Zaječara demantovao je navode pojedinih medija, da je broj inficiranih u Zaječaru došao do broja 59. U Zaječaru imamo još šest osoba pozitivnih na COVID 19, tako da je sada broj u Zaječaru 25 inficiranih. Ničić kaže da je broj od 59 inficiranih, broj građana koji imaju prebivalište u Zaječaru, ali trenutno ne žive u našem gradu.

Gradonačelnik Ničić saopštio je danas da da je još šest osoba pozitivno na COVID 19, i da je do 14. aprila testirano ukupno 142 lica.

„Zbog informacija obljavljenih u pojedinim medijima, o naglom skoku inficiranih virusom COVID 19 u Zaječaru (čak 59) dužan sam, kao komandant ŠVS, da javnost izvestim o sledećim činjenicama, da je u Zaječaru do juče (14.04) testirano ukupno 142 osoba od strane jedine ovlašćene institucije, ZZJZ “Timok”, a sa područja grada Zaječara. Zaključno sa rezultatima pristiglim danas, a za uzorke obrađene na Institutu “Torlak”, ukupan broj potvrđenih uzoraka na prisustvo virusa COVID 19 je 25 lica, što je porast broja inficiranih od šest (6) osoba“istakao je Ničić.

Ničić je istakao i to da je negativan rezultat utvrđen kod 90 (od 142) testiranih osoba, dok je u obradi još 27 (od 142) uzoraka.

Ničić ističe i to da očito da su informacije koje pojedini mediji objavjuju, pozivajući se na sajt COVID 19, podaci o građanima koji imaju prebivalište (boravište) u Zaječaru ali ne žive u našem gradu ili su testirani u nekom centru van teritorije Zaječarskog i Borskog okruga (za koje je nadležan jedino ZZJZ “Timok”).

„Ti, naši građani, ulaze naravno u ukupnu cifru inficiranih virusom u Srbiji ali se nikako ne mogu voditi u zvaničnoj statistici obolelih u Zaječaru“.kaže Ničić.

Gradonačelnik je na kraju istakao da ovo nisu toliko alarmantni podaci ali poziva građane da se pridržavaju donetih mera.