Foto: Zajecaronline
Reklame

U okviru sanacije i rehabilitacije seoskih ulica u okviru projekta koji traje od 2020 do 2025. godine, danas je u Zvezdanu asfaltirano 400 metara, dok će iduće nedelje biti asfaltirano još 280. Cena radova je oko 5.500.000 dinara dok je utrošeno oko 310 tona asfalta.

Radove u Zvezdana danas je obišao gradonačelnik Zaječara i istakao da će u Zvezdanu biti urađena i kanalizacija.

„U Zvezdanu nastavljamo sa asfaltiranjem, blizu 700 metara, a za ove radove utrošeno je 310 tona asfaltne mase. Vrednost radova u Zvezdanu je oko 5,5 miliona dinara sa PDV-om. Danas se radi oko 400 metara, a sledeće nedelje u Zvezdanu biće urađeno još 280 metara. Mi proširujemo put, jer će Zvezdan biti najverovatnije među prvim selima gde će biti urađena kanalizacija, jer će ovde biti priključen kanalizacioni kolektor koji se gradi za fabriku Aptiv“.- istakao je Ničić.

Ničić je takođe reagovao na komentare građana da se radovi izvode pred izbore i da je to manje bitno.

„Nemojmo gledati da li su izbori ili ne, to je manje bitno. Bitno je da to ljudima ostaje. Neke od ovih ulica nisu rađene 30, 40 pa i 50 godina. Ovo radimo zbog ljudi, ne zbog izbora i dobro je što smo obezbedili sredstva“- kazao je on.

Prema rečima gradonačelnika Ničića, sutra se nastavljaju radovi u ulici Ivana Milutinovića kao i Save Kovačevića i Pavla Ilića.

Što se infrastrukturnih radova i vrednosti tiče, najbitniji je završetak ulica Ivana Milutinovića, Pavla Ilića i Save Kovačevića koju ćemo sutra obići zajedno sa ministrom Momirovićem. Na to smo čekali godinu i po dana“- kazao je Ničić.

Ulica Ivana Milutinovića sa dve bočne ulice je projekat koji je vredan 2 miliona evra, dok Vojnička ulica koja je dosta široka, sa PDV-om košta oko 14 miliona dinara.