Foto: screenshot zamedia

U Zaječaru i okolini je trenutno aktivno 10-ak gradilišta. Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić izjavio je, obilazeći radove u Nikoličevu sa svojim saradnicima, da će do kraja godine asvaltiranja biti ukupno u 12 seoskih mesnih zajednica, prenosi portal Zamedia.

Meštani Nikoličeva danas su sa radošću dočekali asfalt u dužini od oko pola kilometra u jednoj od najdužih ulica u selu, koja je do sada bila jedva prohodna uglavnom za traktore. Vrednost radova je 3 i po miliona dinara, a prema rečima gradonačelnika Ničića, na proleće ostaje da meštani odrade odvodne kanale kako padavine ne bi ugrožavale novi asfalt.

„Prvo je bilo planirano da se uradi 450 metara u Nikoličevu, ali smo ulicu završili do kraja koja je bila u užasnom stanju. To je bila obična vododerina, i jedva se prolazilo. To je jedna od najdužih ulica. Sa dodatnim radovima sada je to 500 metara, i mi smo planirali 2.7 miliona, ali je sada ispalo oko 3.5 miliona dinara zbog dodatnih radova“kazao je Ničić.

Ovih dana nastavlja se i asfaltiranje dve ulice i trga u Velikom Izvoru, a završeno je presvlačenje i krpljenje puta kod Donje Prlite, u dužini od 1.600 metara. Raskrčeno je rastinje na pravcu zvanom Belgijska pruga.

Gradonačelnik je danas obišao i Sportsku halu i Osnovnu školu “Hajduk Veljko” gde su u toku završni radovi, tako da će đaci najverovatnije nakon zimskog raspusta, ponovo biti u svojoj potpuno rekonstruisanoj školi.

Reklame